FA-cupens tredje runde Newcastle - Cardiff 1–2Solskjær vant i Cardiff-debuten

INNBYTTER-TEFT: Ole Gunnar Solskjær scoret 29 av 126 Manchester United-mål som innbytter.

To innbyttere snudde kampen for Ole Gunnar Solskjærs Cardiff mot Newcastle.

Southend – Millwall 4-1

I Solskjærs dager som Manchester United-spiss var han kjent som en superinnbytter, og etter managerdebuten for Cardiff vil han bli kjent som en som gjør supre innbytter.

Papiss Cissé ga Newcastle ledelsen, men to innbytter-scoringer av Craig Noone og Frazier Campbell ga Cardiff og Solskjær en 2-1 seier.

Etter matchen var den norske debutanten naturlig nok meget fornøyd.

– Det er en perfekt start. Det er aldri lett å møte Newcastle borte, men spillerne viste glimrende karakter, sa Solskjær.

Snudde kampen

Newcastle tok en fortjent ledelse med en Cissé-scoring etter 61 minutter, men etter det snudde Solskjærs innbyttere kampen på St. James' Park på hodet.

Først scoret Noone med sin første touch bare minuttet etter at han kom inn på banen. Da var det spilt 73 minutter, og scoringen var den første i Solskjærs regjeringstid.

Sju minutter senere var snuoperasjonen komplett. Da ble en corner sendt inn i Newcastles felt, og ved bakre stolpe gjorde den tidligere Manchester United-spilleren Campbell ingen feil.

Saken fortsetter under bildetFraizer Campbell stanger inn Cardiffs første mål. (Foto: AFP / NTB Scanpix)Fraizer Campbell stanger inn Cardiffs første mål. (Foto: AFP / NTB Scanpix)

Han hadde kommet inn på banen etter 60 minutter og ble matchvinner for Solskjærs Cardiff.

– Det gleder meg at de kom tilbake etter å ha ligget under. Det var to fantastiske scoringer, sa nordmannen.

Tøffe uker i møte

Solskjær skrøt også av støtten laget fikk av de tilreisende supporterne.

– Jeg er veldig fornøyd med støtten vi fikk. Det er en lang tur, men jeg håper veien hjem blir noe kortere etter denne seieren.

Dermed er den walisiske klubben videre i FA-cupen, mens Newcastle er ute for denne gang.

Seieren må karakteriseres som en drømmestart for Solskjær, men cupen er uansett bare en bonus. Neste helg kommer West Ham på besøk i en nedrykksduell, og etter det venter det bortekamper mot Manchester City og Manchester United.

Det er Solskjær også smertelig klar over.

– Dette er en glimrende start, men nå tenker vi på kampen neste lørdag mot West Ham.

Cardiff ligger på 17.-plass i eliteserien og står overfor en meget tøff kamp for å unngå nedrykk.