Northug viste OL-form

Petter Northug vant lørdagens 10 km. klassisk i Tour de Ski. Han viste gryende OL-form.
(Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix)
Petter Northug vant lørdagens 10 km. klassisk i Tour de Ski. Han viste gryende OL-form. (Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix)

Var du i tvil om Petter Northug ville finne formen til OL? Glem det.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag gikk han en gnistrende 6. etappe i Tour de Ski og ga svar på tiltale til alle som måtte ha tvilt på ham. Nordtrønderen fikk beste etappetid og befestet 2.-plassen i sammendraget.

Foran den siste etappen søndag har han 48,5 sekunder opp til sammenlagtleder Martin Johnsrud Sundby.

– Det var et viktig løp. Jeg ville forsvare posisjonen min, og jeg måtte jobbe hele veien. Det har vært mye trening etter Davos, og jeg hadde håpet å få mine beste løp i de siste dagene av Touren. Jeg har følt meg bedre og bedre, sa Petter Northug etter løpet.

Northug gikk åtte uker uten trening tidlig i høst, og virusproblemene var kritiske med tanke på oppladningen til OL-sesongen.

Selv har han aldri gitt opp håpet om å prestere i Sotsji. Etter lørdagens løp er det mye som tyder på at de som måtte ha vært skeptisk til hans OL-sjanser må tenke seg om en gang til.

Tøft

Northug selv avviser at han har noen sjanser på seieren søndag. Det er lett å tro ham. Tradisjonelt har han ikke vært sterk opp Alpe Cermis.

Les også: Svendsen vant da Bjørndalen sprakk

Men når det gjelder denne løperen er det farlig å være for kategorisk. Gang på gang har han bevist at han er best når det gjelder.

Northug selv var nøktern realist.

– Jeg kommer til å miste mange sekunder opp den slalåmbakken i forhold til de beste klatrerne, men jeg skal gå for en hederlig plassering sammenlagt. Jeg håper på nok en god dag med en god følelse, sa Northug.

OL-plass

Landslagssjef Vidar Løfshus har vært tilbakeholden med å garantere Petter Northug OL-plass tidligere i sesongen, men etter lørdagens seiersløp var tonen en annen.

– Alle med sunn fornuft skjønner at Petter skal til OL, sa Løfshus.

Les også: Zuccarello scoret da Rangers tapte

Sjur Røthe, som selv er på 9.-plass i sammendraget etter lørdagens 4.-plass, sa det som mange har tenkt om Northug i de siste månedene.

– Han er nok i bedre form enn han har sagt. Northug har et eller annet som ikke vi andre har, sa vossingen.

Personvernpolicy