Northug viste OL-form

Petter Northug vant lørdagens 10 km. klassisk i Tour de Ski. Han viste gryende OL-form.
(Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix)
Petter Northug vant lørdagens 10 km. klassisk i Tour de Ski. Han viste gryende OL-form. (Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Var du i tvil om Petter Northug ville finne formen til OL? Glem det.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørdag gikk han en gnistrende 6. etappe i Tour de Ski og ga svar på tiltale til alle som måtte ha tvilt på ham. Nordtrønderen fikk beste etappetid og befestet 2.-plassen i sammendraget.

Foran den siste etappen søndag har han 48,5 sekunder opp til sammenlagtleder Martin Johnsrud Sundby.

– Det var et viktig løp. Jeg ville forsvare posisjonen min, og jeg måtte jobbe hele veien. Det har vært mye trening etter Davos, og jeg hadde håpet å få mine beste løp i de siste dagene av Touren. Jeg har følt meg bedre og bedre, sa Petter Northug etter løpet.

Northug gikk åtte uker uten trening tidlig i høst, og virusproblemene var kritiske med tanke på oppladningen til OL-sesongen.

Selv har han aldri gitt opp håpet om å prestere i Sotsji. Etter lørdagens løp er det mye som tyder på at de som måtte ha vært skeptisk til hans OL-sjanser må tenke seg om en gang til.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tøft

Northug selv avviser at han har noen sjanser på seieren søndag. Det er lett å tro ham. Tradisjonelt har han ikke vært sterk opp Alpe Cermis.

Les også: Svendsen vant da Bjørndalen sprakk

Men når det gjelder denne løperen er det farlig å være for kategorisk. Gang på gang har han bevist at han er best når det gjelder.

Northug selv var nøktern realist.

– Jeg kommer til å miste mange sekunder opp den slalåmbakken i forhold til de beste klatrerne, men jeg skal gå for en hederlig plassering sammenlagt. Jeg håper på nok en god dag med en god følelse, sa Northug.

OL-plass

Landslagssjef Vidar Løfshus har vært tilbakeholden med å garantere Petter Northug OL-plass tidligere i sesongen, men etter lørdagens seiersløp var tonen en annen.

– Alle med sunn fornuft skjønner at Petter skal til OL, sa Løfshus.

Les også: Zuccarello scoret da Rangers tapte

Sjur Røthe, som selv er på 9.-plass i sammendraget etter lørdagens 4.-plass, sa det som mange har tenkt om Northug i de siste månedene.

– Han er nok i bedre form enn han har sagt. Northug har et eller annet som ikke vi andre har, sa vossingen.