Schumacher skal være utenfor livsfare

Michael Schumacher skadet seg i en skiulykke i Meribel i Frankrike.(Foto: EPA / NTB Scanpix)
Michael Schumacher skadet seg i en skiulykke i Meribel i Frankrike.(Foto: EPA / NTB Scanpix)

Michael Schumacher blir fortsatt holdt i kunstig koma på sykehuset i Grenoble, men den tidligere formel 1-verdensmesteren skal være utenfor livsfare.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det forteller vennen Philippe Strieff til Sky Sports.

Det er en uke siden den gamle formelstjernen var utsatt for en ulykke i alpinbakken i Meribel. Han falt og slo hodet mot en stein. Situasjonen var kritisk og Schumacher har vært gjennom flere operasjoner, men nå ser det ut som om legene har klart å stabilisere tilstanden.

Strieff sier han har snakket med kirurgen Gerard Saillant som har operert tyskeren.

– Jeg er ingen lege, men gjentar det Saillant har fortalt meg. Legen sa at Schumacher fortsatt er i en alvorlig tilstand, men livet han er heldigvis ikke lenger i fare, sier Strieff.

– Schumacher er sunn, og han er bare 45 år gammel. Han har alltid holdt seg i god form. Derfor er det ingen grunn til at han ikke skulle komme seg gjennom dette, sier vennen i et intervju gjort utenfor sykehuset.

Det foreligger ennå ingen offisielle meldinger fra sykehuset i den gamle OL-byen fra 1968, men de siste dagene har meldingene gått ut på at tilstanden har stabilisert seg.

Det er fortsatt ikke kjent om ulykken vil få varige følger for den tidligere formelmesteren.

Schumacher har vært operert flere ganger siden ulykken fant sted, og legene har, blant annet, fjernet en svulstlignende blodansamling i hjernen.

En indisk sandslott-kunstners hilsen til Formel 1-legenden. (Foto: Reuters/NTB Scanpix)En indisk sandslott-kunstners hilsen til Formel 1-legenden. (Foto: Reuters/NTB Scanpix)

Personvernpolicy