Svekket Newcastle venter i Solskjær-debuten

Alan Pardew og hans Newcastle har hatt et tøft juleprogram. Av den grunn er det ikke et toppet hjemmelag som venter for Ole Gunnar Solskjær og Cardiff lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden 2. juledag har Newcastle spilte mot Stoke, Arsenal og West Bromwich. Det har tæret på spillergruppa til Pardew. Fredag var han klar på at laget trenger litt rotasjon inn mot cupmøtet med waliserne.

– Det er en viktig kamp (mot Cardiff), men vi må ta en ekstra kikk på troppen. Mot WBA hadde vi flere slitne spillere. Vi kunne ikke gjøre bytter i de posisjonene hvor vi kanskje trengte det som mest, sa Pardew fredag ifølge Chronicle Live.

Lang liste

I tillegg til at flere av Newcastles faste spiller er slitne, måtte The Magpies konstatere etter 0-1-tapet for WBA at suspenderte Mathieu Debuchy og skadde Fabricio Coloccini blir ute en periode.

Utover uka har situasjonen forverret seg.

– Yohan Cabaye er skadd. Han pådro seg en skade onsdag, og jeg ønsket å bytte ham ut. Men jeg hadde ingen flere bytter igjen. Tim Krul er også usikker, forteller Pardew.

Artikkelen fortsetter under videoen av Alan Pardew som prater pent om Ole Gunnar Solskjærs manager-evner

Kort tid

Solskjær, som bare har hatt i overkant av et døgn å forberede seg på etter ansettelsen i Cardiff, kan derfor møte et noe svekket hjemmelag. Det kommer kanskje godt med, om Solskjær skal få den starten han helst ønsker.

– Dette er en god mulighet for meg. Cardiff er klare til å ta neste steg, og jeg håper jeg kan hjelpe dem, sa Solskjær til klubbens nettsider i etterkant av ansettelsen.

Under pressekonferansen før lørdagens kamp innrømmet han at han har fått kort tid på seg, men at han så fort Newcastle-kampen er over skal få tid til å sette seg ennå bedre inn i klubbsituasjonen. Kanskje spesielt behovet for innkjøp.

– Prioriteten nå er Newcastle-kampen. La oss få den unnagjort, så kan jeg få sett på hva vi trenger (av overganger). Disse gutta har vært i toppen av mesterskapsserien i fire år, sier Solskjær.

Personvernpolicy