United gikk på sesongens sjette serietap

Christian Eriksen ble matchvinner da Tottenham slo Manchester United 2-1 på Old Trafford onsdag. Foto: NTB scanpix.

Tottenham ble for sterk og påførte Manchester United klubbens sjette tap i serien i år. Det gjør at laget ligger 11 poeng bak serielederen.

Før Tottenham kom på besøk til Old Trafford onsdag, hadde United vunnet de seks siste kampene laget har spilt, og det var egentlig bare seier som var godt nok mot rivalene fra London.

Men slik gikk det ikke, for det var londonlaget som tok kommandoen i kampen og ledet 2-0 før United fikk sin redusering. Det skjedde 67 minutter ut i kampen ved Danny Welbeck.

Da hadde Emmanuel Adebayor gitt Spurs ledelsen 34 minutter ut i første omgang. Christian Eriksen økte ledelsen til 2-0 etter 66 minutter, men Manchester United klarte altså å redusere med en gang etterpå.

Seieren Tottenham sikret seg på årets første dag, betyr at laget fortsatt er ubeseiret under sin nye manager Tim Sherwood.

Press

Tottenham-laget var under press mot slutten av kampen, men keeper Hugo Lloris viste god form og reddet skudd fra både Javier Hernández, Wayne Rooney og Nemanja Vidic.

Seieren betyr at Spurs rykket forbi Manchester United på tabellen. Laget ligger nå på sjetteplass, og det er ikke mer enn to poeng opp til topp fire som betyr spill i Europa.

Manchester United som er regjerende seriemester i England, sliter, og det ser ikke ut som om klubben har noen mulighet til å forsvare seriemesterskapet fra i fjor. Avstanden fram er i ferd med å bli altfor stor.

Bra spill

United-manager David Moyes mente spillerne hans hadde gjort en god kamp mot Tottenham, men marginene var ikke på hjemmelagets side på Old Trafford.

– Det eneste vi kan gjøre, og det eneste som gjelder, er å gripe sjansene når de er der, samtidig som det gjelder å unngå de små feilene som kan få fatale følger. Jeg synes spillerne mine gjorde sine saker bra i denne kampen, og det var stort at de klare å komme så raskt tilbake etter å ha fått 0-2 mot seg, sa United-manageren.

– Nå må vi vende blikket mot neste kamp og forsøke å vinne den. så mye annet kan vi ikke gjøre, og akkurat nå er det ikke situasjonen på tabellen som opptar oss mest, sa Moyes etter onsdagens kamp.

Slik endte kampene i Premier League onsdag:

Swansea – Manchester City 2-3, Arsenal – Cardiff 2-0, Crystal Palace – Norwich 1-1, Fulham – West Ham 2-1, Liverpool – Hull 2-0, Southampton – Chelsea 0-3, Stoke – Everton 1-1, Sunderland – Aston Villa 0-1, West Bromwich – Newcastle 1-0, Manchester U. – Tottenham 1-2.