Arsenal vant og holder topplassen

Danske Nicklas Bendtner kom inn fra benken og reddet Arasenal mot Cardiff. På overtid økte Theo Walcott til 2-0 for London-laget. Foto: NTB scanpix.
Danske Nicklas Bendtner kom inn fra benken og reddet Arasenal mot Cardiff. På overtid økte Theo Walcott til 2-0 for London-laget. Foto: NTB scanpix.

Ole Gunnar Solskjær var på plass og så Arsenal slå Cardiff 2-0. Nicklas Bendtner satte spikeren i kista for Cardiff med sin scoring to minutter før slutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det betyr at Arsenal holder seg på toppen av tabellen i engelsk eliteserie, mens Cardiff fortsatt sliter. Også så spørs det da om Molde-treneren kommer til å bli ny manager i klubben etter Malky Mackay som har fått sparken.

Den omstridte og kontroversielle Cardiff-eieren Vincent Tan hentet i alle fall Solskjær i privatflyet sitt, slik at han kunne sitte ringside og se Cardiff møte et av de beste lagene i engelsk fotball i øyeblikket.

Arsenal skuffet ikke, men om Solskjær kommer til å overta Cardiff, er fortsatt et åpent spørsmål, selv om flere medier melder at det går mot ny jobb for nordmannen.

Ved siden av Bendtner var det Theo Walcott som scoret for Arsenal i onsdagens kamp. Walcott satte inn 2-0 målet på overtid.

Les også: United gikk på sesongens 11. tap

Det som kan bli Solskjærs nye klubb spilte bedre enn ventet. Det så faktisk lenge ut som om Cardiff skulle klare å få med seg det ene poenget, helt til Bendtner ødela.

Tålmodig

– Vi måtte spille tålmodig i dag, for vi møtte et svært godt Cardiff-lag, sa Arsène Wenger etter kampen.

– Vi vet veldig godt at vi skal spille ti hjemmekamper. Vi ønsker at hjemmebanen vår også skal være fortet vårt, og vinner vi på hjemmebane, så vet vi at vi kommer til å være med å kjempe i toppen, la Wenger til.

Det var ingen tvil om at det var en fortjent seier Arsenal sikret seg, for selv om Cardiff spilte bedre enn ventet og tabellposisjonen skulle tilsi, så var Arsenal det dominerende laget.

Ole Gunnar Solskjær fikk se et Cardiff-lag som overrasket, og det kan kanskje være med på å gjøre ham ekstra interessert i jobben. Det er ventet at han kommer til å bli utpekt som ny Cardiff-manager før helgens serierunde, og det vakte stor oppsikt at han var på plass som Vincent Tans hedersgjest. Cardiff-eieren satser tydeligvis mye på å få Solskjær på laget.

Liverpool tilbake

Luis Suárez skjøt Liverpool tilbake på vinnersporet med 2-0 seieren over Hull. etter to strake tap var det en etterlengtet seier Liverpool-spillerne sikret seg. Nå er laget tilbake blant de fire beste i Premier League igjen.

Dansken Daniel Agger ga Liverpool ledelsen i første omgang. Deretter senket Suárez definitivt Hull med sin 2-0 scoring fem minutter ut i annen omgang.

De aller fleste jublet for Liverpool og Suárez allerede i det 19. minuttet av kampen, for da klarte Suárez å sette ballen i mål med en heading, men dommeren godkjente ikke målet. Det viste seg at dommeren annullerte korrekt for offside, men den var marginal.

Chelsea sikret seg sin tredje strake ligaseier på årets første dag. Fernando Torres scoret det første målet, mens innbytterne Willian og Oscar puttet på med ytterligere to. 3-0 seieren til london-laget var klar nok.

John Arne Riises Fulham fikk også et lite pusterom i bunnen av tabellen etter 2-1 seieren over West Ham. Riise spilte hele kampen for laget sitt.

Slik endte kampene i Premier League onsdag:

Swansea – Manchester City 2-3, Arsenal – Cardiff 2-0, Crystal Palace – Norwich 1-1, Fulham – West Ham 2-1, Liverpool – Hull 2-0, Southampton – Chelsea 0-3, Stoke – Everton 1-1, Sunderland – Aston Villa 0-1, West Bromwich – Newcastle 1-0, Manchester U. – Tottenham 1-2.

Personvernpolicy