Premier League runde 19 Chelsea - Liverpool 2–1

Chelsea snudde til seier mot Liverpool

Samuel Eto'o snudde kampen for Chelsea med sin 2–1-scoring.
Samuel Eto'o snudde kampen for Chelsea med sin 2–1-scoring.

Martin Skrtel ga Liverpool en pangstart i søndagens toppkamp i Premier League. Så satte Eden Hazard og Samuel Eto'o raskt en stopper for gleden ved å snu kampen til 2-1-seier for Chelsea.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liverpool tok ledelsen etter bare tre minutter spilt på Stamford Bridge. Branislav Ivanovic tapte en hodeduell mot Luis Suárez og Martin Skrtel satte nedfallsfrukten i nettet bak en fomlende Petr Cech.

Les detaljert referat fra storkampen

Til tross for den tidlige kalddusjen ga ikke vertene opp. Eden Hazard, som også scoret for Chelsea 2. juledag, utlignet før tjue minutter var spilt. Starten på kampen ble slik som man hadde ønsket. Det fikk også José Mourinho til å uttrykke glede over de tradisjonelle julekampene i England.

Les også: Tottenham knuste Stoke

– Jeg vil vise min respekt til alle fotballspillere i dette landet. Jeg elsker denne perioden, og det gjør også fansen. Det er tøft, men spillerne elsker det også, sa Mourinho fornøyd ifølge BBC.

Eto'o matchvinner

Ti minutter før pause sørget Samuel Eto'o for å snu kampen. Kameruneren rev seg løs i feltet og satte foten på et innlegg fra Oscar. Ballen gikk via hanskene på Simon Mignolet i gjestenes bur og videre i nettmaskene.

– Det var dårlig at vi slapp inn det tidlige målet, men vi viste en god mentalitet og alle ga alt hele kampen. Jeg er veldig fornøyd med tre poeng, sa Chelseas David Luiz til Sky Sports.

Les også: Lukaku reddet Everton mot Southampton

Over i annen omgang klarte ikke storlagene å få flere baller i nettet, selv om blant andre Mamadou Sahko var svært nære, da han traff tverrliggeren med en heading. Også innbytter Fernando Torres skapte en farlighet mot slutten, men det ville seg ikke helt.

– Jeg synes spillerne mine gjorde en god jobb. Vi har spilt to gode kamper mot Manchester City og Chelsea. Vi hang med helt til slutt, sa Liverpool-sjef Brendan Rodgers.

– Kan vinne serien

Dermed vippes Liverpool ned til 5.-plass på tabellen, seks poeng bak serieleder Arsenal. Everton inntar 4.-plassen etter sin 2-1-seier over Southampton tidligere søndag.

– Vi har vist at når vi har alle spillere tilgjengelig, så kan vi kjempe mot alle. Om vi har litt flaks og spillerne er i form, så er det ingen grunn til at vi ikke skal kunne kjempe om tittelen, sa Rodgers.

Les også: Giroud sendte Arsenal til tabelltopp

Chelsea har bare to poeng opp til Arsenal. Mellom dem ligger Manchester City med 41 poeng.

Personvernpolicy