Sjefen tror på Sundby

Martin Johnsrud Sundby overrasket med tredjeplass i søndagens Tour de Ski-sprint. (Foto: EPA/Hendrick Schmidt / NTB Scanpix)
Martin Johnsrud Sundby overrasket med tredjeplass i søndagens Tour de Ski-sprint. (Foto: EPA/Hendrick Schmidt / NTB Scanpix)

Landslagssjef Vidar Løfshus tror at kampen om sammenlagtseieren i Tour de Ski vil stå mellom hans egen Martin Johnsrud Sundby og russeren Alexander Legkov.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Personlig tror jeg det blir en kamp mellom dem opp den siste bakken, sa Løfshus etter søndagens andre etappe i Oberhof.

Der fikk han se at Sundby tok karrierens aller første pallplass i sprint. Det hadde gitt gode odds på forhånd.

Sundby har aldri vært noen sprinter, men det har skjedd noe med ham foran denne sesongen. Lørdag ble han nummer seks, og i sammendraget er han nummer fem. Opp til ledende Alex Harvey fra Canada er det 26,8 sekunder foran neste etappe i Sveits tirsdag.

Les også: Østberg og Bjørgen sjanseløse mot svenske i finalen

Flaks

Søndag var Martin Johnsrud Sundby både heldig og dyktig. Tross fall tok han seg videre fra prologen, og etter både kvart- og semifinale sikret han seg avansement som «lucky loser» eller beste taper.

Etter prologen var både Sundby selv og alle andre sikker på at det var «game over». Etter et slikt fall som han hadde skal det normalt ikke holde til noe avansement.

Les også: Johaug venter på gromdistansene

– Jeg var skikkelig skuffet etter prologen. Da var jeg sikker på at det var over etter én kilometer. Etter fallet tenkte jeg kun på å minimere avstanden opp til de beste mest mulig. Men tanke på sammendraget var det viktig ikke å tape for mye, sa 28-åringen fra Røa i Oslo.

God

Selv med fall følte Sundby at han hadde gått en god prolog.

– Og utover i konkurransen hadde jeg kjempeflaks og mye stang inn. Jeg ligger foran skjema etter to etapper, mente et av Norges aller sterkeste kort i både Touren og OL senere i sesongen.

Les også: OL-start nærmer seg for Østberg

Til tross for at tredjeplassen var i overkant, var det likevel ikke helt tilfeldig.

– Jeg har jo sagt mange ganger i år at jeg har trent mer fart foran denne sesongen. Det har jeg gjort blant annet med tanke på å ta meg videre fra sprinter i Tour de Ski. Uansett er det for tidlig å oppsummere. Det er en ny sprint allerede om to dager. Jeg trenger litt tur der også. Sprintene er fortsatt min akilleshæl, sa Martin Johnsrud Sundby.

Personvernpolicy