OL nærmer seg for Østberg

SUKSESS: Ingvild Flugstad Østberg ble nummer tre i søndagens sprint i Tour de Ski i Oberhof. 
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SUKSESS: Ingvild Flugstad Østberg ble nummer tre i søndagens sprint i Tour de Ski i Oberhof. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Ingvild Flugstad Østberg kan belage seg på OL-start.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter 3.-plassen i søndagens sprint har 23-åringen fra Gjøvik også plassert seg som nummer tre i sammendraget etter to etapper i Tour de Ski.

– Det er veldig gøy å havne på pallen, selv om mange av de beste ikke var med. Det skjer ikke så ofte jeg klarer det. Jeg lå bra an i finalen, men slet etter hvert med å finne posisjonen min. Jeg klarte ikke å holde ryggen til de to foran i den siste svingen.

Les også: Østberg og Bjørgen grundig slått av svenske i finalen

Østberg har virket pigg under de to første etappene i Oberhof. I det hele tatt har hun virket som en mer stabil skiløper denne sesongen.

– Det har gått bra i hele år, og jeg har kun topp 15-plasseringer i både distanse- og sprintrenn. Jeg føler helt klart at jeg er i rute til OL og at jeg er sterkere enn noen gang. Jeg har tatt et steg denne sesongen, men håper at jeg kan nå enda et knepp opp, sa løperen som etter alle solemerker kommer til å gå i hvert fall sprint for Norge i OL.

Les også: Sundby på tredje i herresprinten

Etter planen skal Østberg bare gå de fire første etappene av årets Tour. Hun takker for seg etter de to neste etappene i Lenzerheide i Sveits.

Les også: Johaug venter på gromdistansen

Personvernpolicy