Premier League runde 19 Everton Southampton 2–1Lukaku ble redningen for Everton

Lukaku ble redningen for Everton

Romelu Lukaku hadde ikke scoret siden slutten av november før han søndag reddet 2-1 for Everton over Southampton i Premier League.

30. november scoret Lukaku det siste målet da Everton slo Stoke 4-0. Deretter har den utleide Chelsea-spilleren gått målløs av banen fem ganger. Søndag satt ballen endelig i nettet igjen for blåtrøyenes toppscorer, som nå har scoret ni mål på 15 kamper.

Den matchavgjørende scoringen kom etter 74 spilte minutter. Da hadde Steven Pienaar stukket ballen gjennom til James McCarthy, som med en fint berøring fant Lukaku. Spissen dunket ballen forbi Kelvin Davis i Soton-buret.

Bare minutter tidligere hadde Gastón Ramírez utlignet for gjestene med et langskudd. Seamus Colemans ga Everton en tidlig ledelse.

Verken Everton eller gjestene fra sørkysten klarte å skape stort etter Lukakus ledermål.

Liverpool-klubben tok med det sin sjette hjemmeseier for sesongen. 0-1-tapet for Sunderland 2. juledag ble Evertons eneste på eget gress i høst.

Les detaljert referat fra Everton - Southampton

Den matchavgjørende scoringen kom etter 74 spilte minutter. Da hadde Steven Pienaar stukket ballen gjennom til James McCarthy, som med en fin berøring fant Lukaku. Spissen dunket ballen forbi Kelvin Davis i Soton-buret.

– Den scoringen viser hva vi er kapable til. Han (Lukaku) har fått en litt annen rolle enn han kanskje burde, noe som ikke har gitt så mange scoringer. I dag gjør han en veldig god jobb, sa Everton-manager Roberto Martínez.

– Tilfredsstillende

Bare minutter tidligere hadde Gastón Ramírez utlignet for gjestene med et langskudd. Seamus Coleman ga Everton en tidlig ledelse.

– Et veldig tilfredsstillende resultat. Vi visste at det ville bli jevnt. Det var en tøff test for oss. Vi var veldig disiplinerte og konsentrerte gjennom kampen, oppsummerte Martínez.

Jagielka ute en måned

I torsdagens tap mot Sunderland måtte Phil Jagielka ut med skade. Martínez bekreftet etter seieren søndag at kapteinen må belage seg på flere uker på skadelisten.

– Han skadet seg på slutten av kampen mot Sunderland. Det kan hende han må være ute i opptil fire uker, men jeg tror han vil være klar tidligere. Det er forståelig at man skader seg når man har så tett kampprogram, sa Everton-sjefen.