Mignolet-tabbe ødela for Liverpool

Manchester City stormer videre på hjemmebane, men fikk kamp om seieren mot Liverpool 2. juledag. En glipp fra keeper Simon Mignolet forærte City 2-1-seier.

City har vunnet ni av ni hjemmekamper denne sesongen, men måtte jobbe for seieren torsdag. Jesús Navas var nær å gi City-ledelsen etter fem minutter. Hans heading traff utsiden av stolpen.

Liverpool fikk deretter et mål fra Raheem Sterling feilaktig annullert for offside. Reprisene viste at annulleringen var feil.

Etter 24 minutter kunne Coutinho gi Liverpool ledelsen. Sterling rundet keeper, men det var Coutinho som kunne sette ballen i City-nettet. Everton, som ledet i ett minutt, er det eneste andre laget enn Liverpool som har ledet på Eastlands denne sesongen.

Tøffeste hjemmekamp

Etter en dødball kunne Vincent Kompany heade inn 1-1. Martin Skrtel tapte duellen med belgieren, og Liverpool slapp nok en gang inn et mål på dødball. David Silva slo et godt hjørnespark, men Skrtel ble altfor tam i duellen. Vinnermålet kom like før pause da City kontret, og Alvaro Negredo umarkert skjøt mot mål. Avslutningen var svak og løs, men Mignolet i Liverpool-målet fomlet ballen videre i mål.

Dermed har Negredo scoret i ni strake hjemmekamper. Liverpool skapte flere sjanser i jakten på utligning. Nærmest kom Sterling som utrolig nok skjøt over fra fire-fem meter et drøyt kvarter før slutt.

– Tre veldig viktige poeng. Den tøffeste kampen vi har spilt på hjemmebane. En stor vitamininnsprøytning, sa City-stopper Kompany.

Oppgitt Rodgers

Han fightet gjennom 90 minutter mot Liverpools formsterke spiss Luis Suárez, som måtte gå målløs av banen.

– Jeg elsket hvert minutt (av den duellen). Jeg lever for kamper som dette. Vi tok hverandre i hånden etter kampen. Han liker slike dueller, og det samme gjør jeg, sa Kompany.

– Vi scoret et flott mål og følte vi kunne scoret to-tre ganger til. Det er svært bittert å tape, men det var en fremragende prestasjon. De tre dommerne var svake i sine prestasjoner. Annulleringen av Sterlings mål var helt utrolig. Ingenting gikk vår vei, men spillerne kjempet videre og kampen var aldri avgjort før det var slutt, sa Liverpool-manager Brendan Rodgers til BT Sport.

Arsenal tilbake på topp

City var heller ikke ufarlige i en kamp der Liverpool-stopper Mamadou Sakho plutselig ga bort den ene farlige ballen etter den andre.

Manchester City hadde ikke snudd en kamp der de hadde havnet bakpå på Boxing Day siden 1991. Den gangen scoret Niall Quinn og David White da Norwich' 1-0-ledelse ble snudd til 2-1-seier.

– Veldig viktig, etter å ha havnet bakpå 0-1, å vise karakterstyrke, sa City-manager Manuel Pellegrini.

Etter kampene på Boxing Day topper Arsenal Premier League med 39 poeng. City følger poenget bak, mens treer Chelsea har 37. Liverpool mistet tabelltoppen. 36 poeng gir fjerdeplass, fulgt av Everton på femte med 34. Deretter følger Newcastle (33 poeng) og Manchester United og Tottenham, som begge har 31 poeng.