Hazard reddet julegleden for Chelsea

Eden Hazard satte inn kampens eneste mål da Chelsea slo Swansea på Boxing Day. Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis
Eden Hazard satte inn kampens eneste mål da Chelsea slo Swansea på Boxing Day. Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis

Chelsea slet med effektiviteten mot Swansea i torsdagens Boxing Day-møte i London. Eden Hazard var den eneste som traff blink i 1-0-seieren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med sin sjuende Premier League-nettkjenning for året senket Hazard Swansea etter en snau halvtime spilt i London. Flere var i nærheten av å gjøre større utslag på måltavla, men det forble med belgierens scoring.

– Med tre poeng og ingen mål imot er jeg veldig fornøyd. Måten vi kontrollerer et godt lag på i 75 til 80 minutter er veldig bra, sa Chelsea-sjef José Mourinho.

Mange sjanser

Hazard trakk seg innover i banen og klemte til. Gerhard Tremmel i Swansea-buret burde kanskje tatt skuddet, men ballen gikk i nettet.

Både i forkant og etterkant av Hazards 1-0-scoring hadde Chelsea gedigne muligheter til å score. Etter 21 minutter slo Juan Mata inn i feltet, hvor John Obi Mikel ble stoppet sekunder før høyreslegga skulle treffe ballen.

Også Samuel Eto'o testet Tremmel før hvilen, men det forble 1-0.

– Vi hadde så mange sjanser til å score. Vi burde tatt vare på de mulighetene og skaffet oss en mer komfortabel ledelse, sa Mourinho.

God statistikk

I annen omgang kom Swansea bedre med, men blåtrøyene sto imot. Chelsea overbeviste ingen i år heller på Boxing Day.

Tap for Arsenal 27. desember 2010, uavgjort mot Fulham i 2011 og 1-0-seier over Norwich i 2012 var Chelseas julestatistikk de foregående årene. På selve Boxing Day har ikke Chelsea tapt siden 1995.

Personvernpolicy