Messi kan vente lønnsøkning i Barcelona

Lionel Messi har vunnet flere priser opp gjennom årene. Foto: AP Photo/Manu Fernandez.
Lionel Messi har vunnet flere priser opp gjennom årene. Foto: AP Photo/Manu Fernandez.

Lionel Messi kan bli verdens best betalte fotballspiller. Det er i alle fall målet til Barcelonas visepresident Josep Maria Bartomeu.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det betyr at argentineren som er regnet for å være verdens beste fotballspiller, kan se fram til en solid lønnsøkning i 2014.

Lønna til Barcelonas største stjerne har vært et diskusjonstema i Spania i det siste, etter at det ble kjent at han hadde krevd betraktelig høyere lønn i forbindelse med kontraktsforlengelse.

Det var styremedlem Javier Faus som opplyste dette, og han sa også at han ikke var enig i at Messi fortjente mer penger. Det oppsto en liten krangel mellom de to, for Messi mente Faus ikke hadde peiling på fotball i det hele tatt.

Men nå har visepresident Bartomeu i Barcelona gått ut og sagt at klubben vil gjøre ham til verdens best betalte spiller.

– Det kan ikke være tvil om at verdens beste fotballspiller også bør være den som har høyest lønn, sa visepresidenten i et intervju med TV-stasjonen TV 3.

Det amerikanske magasinet Forbes har tidligere beregnet at Messi tjener 210 millioner kroner i året. Det blir sagt at Barcelona betaler vel halvparten av dette, mens resten kommer fra personlige sponsorer.

Messi har en kontrakt med Barcelona som løper til 2018.

Personvernpolicy