Bøhns blodkreft kan ikke helbredes

Karl Erik Bøhn har fått konstatert uhelbredelig kreft. Foto: Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix.
Karl Erik Bøhn har fått konstatert uhelbredelig kreft. Foto: Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix.

Håndballtrener Karl Erik Bøhn fikk lille julaften beskjed om at kreftsykdommen hans er uhelbredelig, melder VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ungarske landslagstreneren fikk i forrige uke konstatert et tilbakefall av blodkreft. Dagen før julaften kom den tunge beskjeden fra legene på Rikshospitalet: De kan ikke gjøre noe mer.

– Jeg fikk dødsdommen og var ikke så høy i hatten. Dette blir min siste jul. Da blir det jo litt vanskelig, sier Bøhn til VG.

– Det er ikke synd på meg. Jeg kommer ikke til å merke at jeg er borte. Det er synd på dem som blir igjen. Jeg har fått ryddet i bedet, men det er likevel de som blir sittende igjen med trøbbelet.

Åpen om sykdommen

Etter møtet med legene måtte 48-åringen bruke lille julaften til å informere sin nærmeste familie. Bøhn ønsket selv å gå ut offentlig med siste status rundt kreftsykdommen.

– Jeg har vært åpen om dette hele tiden. Det er de som har det verre enn meg. Det er mange som har opplevd denne kampen. Nå er den tapt for min del, sier den tidligere Larvik-treneren.

Ble erklært frisk

Bøhn fikk diagnosen akutt leukemi i februar. Det skjedde under to måneder etter at han ledet Ungarn til EM-bronse. Siden den gang har han vært gjennom seks cellegiftkurer. I høst fikk han også transplantert ryggmarg.

I november ble han erklært frisk, men det tok ikke lang tid før kreftcellene kom tilbake.

Bøhn skal feire jul sammen med familien i hjembyen Sandefjord.

Personvernpolicy