La liga runde runde 17 Getafe - Barcelona 2–5Barcelona vendte 0-2 til 5-2

Pedro (t.v.) gjorde hattrick da Barcelona snudde 0-2 til 5-2 borte mot Getafe søndag. (Foto: AP Photo / NTB scanpix)

Uten Lionel Messi og Neymar var Barcelona tidlig i trøbbel borte mot Getafe. I duoens fravær sto Pedro fram og scoret hattrick da serielederen til slutt vant 5-2.

Det lovet ikke godt for katalanerne da Sergio Escudero og Lisandro López med kort tids mellomrom tok Getafe opp i 2-0 i løpet av det første kvarteret. En slik start er svært uvanlig kost for Barca-stjernene.

Men sjokkåpningen rystet ikke den spanske tittelforsvareren. Før pausen vendte Pedro kampen til 3-2 på egen hånd. Han trengte bare åtte minutter på å fullføre sitt ekte hattrick.

Måten Barcelona nådeløst slo tilbake på, viser hvilken offensiv bredde storklubben har når de to største stjernene i Messi og Neymar ikke kan spille. Førstnevnte er fortsatt ute med en skade, mens Neymar hadde karantene.

I annen omgang var det Cesc Fàbregas' tur til å skinne. Spanjolen la på til 4-2 i det 68. minutt etter en målgivende pasning fra ustoppelige Pedro. Fàbregas avsluttet til 5-2 fra straffemerket bare tre minutter etterpå.

Comebacket gjorde at Barcelona beholdt tabelltoppen i spansk 1. divisjon. Katalanerne har like mange poeng som Atlético Madrid, som overnattet på topp etter sin 3-2-seier over Levante lørdag. Lagene har fulgt hverandre tett i flere uker. Begge står med knallsterke 15-1-1 (seirer-uavgjort-tap).

Senere søndag må serietreer Real Madrid gjøre jobben borte mot Valencia for at ikke luken opp til tetduoen skal bli for stor.