La liga runde runde 17 Getafe - Barcelona 2–5

Barcelona vendte 0-2 til 5-2

Pedro (t.v.) gjorde hattrick da Barcelona snudde 0-2 til 5-2 borte mot Getafe søndag. (Foto: AP Photo / NTB scanpix)
Pedro (t.v.) gjorde hattrick da Barcelona snudde 0-2 til 5-2 borte mot Getafe søndag. (Foto: AP Photo / NTB scanpix)

Uten Lionel Messi og Neymar var Barcelona tidlig i trøbbel borte mot Getafe. I duoens fravær sto Pedro fram og scoret hattrick da serielederen til slutt vant 5-2.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det lovet ikke godt for katalanerne da Sergio Escudero og Lisandro López med kort tids mellomrom tok Getafe opp i 2-0 i løpet av det første kvarteret. En slik start er svært uvanlig kost for Barca-stjernene.

Men sjokkåpningen rystet ikke den spanske tittelforsvareren. Før pausen vendte Pedro kampen til 3-2 på egen hånd. Han trengte bare åtte minutter på å fullføre sitt ekte hattrick.

Måten Barcelona nådeløst slo tilbake på, viser hvilken offensiv bredde storklubben har når de to største stjernene i Messi og Neymar ikke kan spille. Førstnevnte er fortsatt ute med en skade, mens Neymar hadde karantene.

I annen omgang var det Cesc Fàbregas' tur til å skinne. Spanjolen la på til 4-2 i det 68. minutt etter en målgivende pasning fra ustoppelige Pedro. Fàbregas avsluttet til 5-2 fra straffemerket bare tre minutter etterpå.

Comebacket gjorde at Barcelona beholdt tabelltoppen i spansk 1. divisjon. Katalanerne har like mange poeng som Atlético Madrid, som overnattet på topp etter sin 3-2-seier over Levante lørdag. Lagene har fulgt hverandre tett i flere uker. Begge står med knallsterke 15-1-1 (seirer-uavgjort-tap).

Senere søndag må serietreer Real Madrid gjøre jobben borte mot Valencia for at ikke luken opp til tetduoen skal bli for stor.

Personvernpolicy