Premier League runde 17 Swansea - Everton 1–2Evertons unggutt avgjorde mot Swansea

Ross Barkley skrudde inn vinnermålet fem minutter før slutt. (Foto: NTB Scanpix)

Først gikk det lang tid uten scoring, deretter kom to på fire minutter, før Ross Barkley (20) sikret Everton seieren fem minutter før slutt.

Everton inntok fjerdeplassen i Premier League med seieren over Swansea. Det så lenge ut til å forbli målløst på Liberty Stadium i Wales.

Les detaljert referat fra kampen

I det 66. minutt fikk Seamus Coleman ballen fra James McCarthy, og venstreback Coleman klemte ballen inn bak Swansea-målvakta. Men gleden varte knappe fem minutter. Dwight Tiendalli skjøt via Bryan Oviedo og i mål.

Etter selvmålet til Oviedo fik Swansea mer selvtillit, men det var Everton som avgjorde kampen. Med fem-seks minutter igjen fikk de et frispark på noen-og-tjue-meter. 20 år unge Ross Barkley troppet opp, sendte ballen via tverliggeren og i mål, og sikret Everton tre nye poeng.

– Det var en god seier etter en vanskelig kamp. Ross Barkley vokser fra kamp til kamp. Han er en unik diamant for engelsk fotball, sa Everton-manager Roberto Martinez.

Nær toppen

Dermed er Everton ubeseiret i ti seriekamper på rad. Blåtrøyene har kun tapt én gang i Premier League denne sesongen. Borteseieren løftet Martinez' mannskap opp til den lukrative fjerdeplassen som gir mesterligakvalifisering. Laget er bare to poeng bak serieleder og byrival Liverpool.

Chelsea klatrer forbi Everton om laget slår London-rival Arsenal lille julaften.

For Swansea glapp muligheten til å krype seg inn blant de ti beste lagene på Premier League-tabellen.