Høgli utvist da Brugge vant

Tom Høgli fikk se det røde kortet mot Gent. Her fra en Europacup-kamp. (Foto: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert / NTB Scanpix)

Tom Høgli ble utvist med direkte rødt kort fem minutter før slutt da Brugge vant lokaloppgjøret mot Gent 3-1.

Høgli ble straffet for et høyt spark som uheldigvis traff Yassine El Ghanassy i ansiktet. Dommeren viste ingen nåde og trakk opp det røde kortet.

Dommer Jerome Efong Nzolo var ikke snill med Høgli søndag. Tidligere i omgangen fikk Rafinha et svært billig straffespark i en duell med nordmannen, men danske Nicklas Pedersen misbrukte straffen.

Etter å ha slitt benken en stund fikk Høgli søndag tillit fra start. Michel Preud'homme foretrakk ham som venstreback framfor Laurens De Bock. Høgli gjorde jobben sin i 85 minutter.

Waldemar Sobota (2) og Maxime Lestienne scoret målene som ga Brugge seieren i Flandern-oppgjøret. Pedersen utlignet for Gent i første omgang, men til liten nytte.

Med seieren er Brugge på 2.-plass ett poeng bak Standard Liège, som møter Anderlecht til storkamp senere søndag.