Premier League runde 17 Southampton - Tottenham 2–2Viktig seier for Tottenham

STORSLAG: Emmanuel Adebayor scoret to ganger mot Southampton søndag. (Foto: Dylan Martinez / Reuters / NTB scanpix)

Tottenham avsluttet en turbulent uke med 3-2-seier borte mot Southampton søndag. Tomålsscorer Emmanuel Adebayor ble matchvinner.

Southampton – Tottenham 2-3 (1-1)
Mål: 1-0 Adam Lallana (13), 1-1 Emmanuel Adebayor (25), 1-2 Jos Hooiveld (selvmål 54), 2-2 Rickie Lambert (60), 2-3 Adebayor (64).

Tilskuere: 31.455

Det var langt fra en komfortabel seier, men det viktigste for London-klubben var å dra i land tre poeng og en nødvendig opptur før jul.

Les detaljert referta fra kampen

Adebayor ble ikke satset på mot slutten av André Villas-Boas' periode i Tottenham. Med portugiseren ute av managerstolen har togoleseren på få dager vist at han fortsatt kan levere for et Spurs-lag som lenge har slitt blytungt med å score mål.

Han sto for utligningen til 1-1 etter 25 minutter og vinnermålet i det 64. minutt. 3-2 kom etter rot i Southampton-forsvaret som ga Adebayor muligheten til å hamre ballen i nettet. 29-åringen scoret også i Tottenhams 1-2-tap for West Ham i ligacupen onsdag.

Tøff start

I Southampton fikk gjestene en tøff åpning på kampen. Etter 13 minutter tok Adam Lallana seg enkelt fram og sendte hjemmelaget i føringen. Det kunne fort stått 2-0 til vertene etter 24 minutter da Jay Rodriguez avsluttet fra god posisjon. I stedet slo Spurs tilbake ved Adebayor, som på finurlig vis scoret 1-1 etter et innlegg fra spisskollega Roberto Soldado.

Det var to angrepsvillige lag på St. Mary's søndag. Tidlig i annen omgang tok Tottenham ledelsen for første gang da vertenes Jos Hooiveld satte ballen i eget mål. Det tok ikke lang tid før Ricki Lambert rettet opp feilen. Etter en flott angrep ordnet engelskmannen 2-2.

Løft

Etter Adebayors 3-2-mål ble det skapt store sjanser i begge ender av banen, men det var Southampton som presset mest i sluttminuttene. En utligning lå i luften, men Spurs holdt stand.

Dermed løftet londonerne seg etter 0-5-tapet for Liverpool, sparkingen av Villas-Boas og midtukens ligacupexit. Tottenham er nummer sju på tabellen.

Southampton står med fire tap på sine seks siste kamper. Sørkystklubben har ikke vunnet i Premier League siden tidlig i november.