Danmarks første medalje på ni år

Anne Grete Norgaard Osterballe jubler for bronsemedalje. (Foto: AFP Photo / NTB Scanpix)
Anne Grete Norgaard Osterballe jubler for bronsemedalje. (Foto: AFP Photo / NTB Scanpix)

Danmark slo Polen 30-26 i bronsekampen i håndball-VM for kvinner og tok sin første mesterskapsmedalje siden EM i 2004.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Danmark – Polen 30-26 (12-15)

Mål Danmark: Kristina Kristiansen 10, Ann Grete Nørgaard 5, Line Jørgensen 4, Maria Fisker 3, Stine Jørgensen 3, Mette Gravholt 2, Pernille Holmsgaard, Trine Østergaard, Louise Burgaard.

Mål Polen: Patrycja Kulwinska 5, Alina Wojtas 4, Kinga Byzdra 4, Kinga Grzyb 3, Karolina Kudlacz 3, Katarzyna Koniuszaniec 3, Karolina Siodmiak 2, Karolina Szwed-Orneborg 2.

Utvisninger: Danmark 2 x 2 min., Polen 2 x 2 min.

Tilskuere: 8236

I VM var det første danske medalje på 16 år.

– Jeg synes vi gjorde en god turnering, selv om det var litt opp og ned, sa landslagssjef Jan Pytlick til DR1. For Pytlick var det første seier i en bronsekamp etter fire fjerdeplasser.

Danmark kom til kampen som favoritt mot et polsk lag som overrasket stort ved å ta seg helt til semifinale i VM, men etter en god start og ledelse 5-2 gikk det i stå for danskene. Polen vendte kampen og ledet 15-12 ved pause.

– Polen fikk for mange enkle mål i starten, men vi fikk justert forsvaret. Vi vant fordi vi trodde på det. Vi fortsatte å prøve, og til slutt fikk vi i gang angrepsspillet, sa Pytlick.

Særlig Kristina Kristiansen tok ansvar da Danmark vendte kampen i annen omgang. Hun endte med 10 scoringer på 13 skudd, og til slutt ble seieren klar.

Kim Rasmussen, en av de mange danske trenerne i håndball-VM, måtte dermed innse at han ikke greide å løfte sitt polske lag helt til medalje.Personvernpolicy