Bardal på femteplass

Anders Bardal viser at han er fornøyd med helgens resultater. (Foto: EPA / NTB Scanpix)
Anders Bardal viser at han er fornøyd med helgens resultater. (Foto: EPA / NTB Scanpix)

Anders Bardal klarte ikke å heve seg i finaleomgangen og ble nummer fem i søndagens verdenscuprenn i hopp. I Hinterzarten fikk kvinnelaget en opptur.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som dagen før ble det igjen polsk dominans i sveitsiske Engelberg. Stoch tok sin tiende verdenscupseier, mens Jan Ziobro ble nummer tre. Sistnevnte vant lørdagens renn.

Bardal hoppet 129 meter i finaleomgangen, og det var 3 meter svakere enn i første omgang. Totalt fikk han 267,5 poeng fra juryen. Det var 2,5 poeng opp til treer Ziobro på pallen.

Heller ikke Gregor Schlierenzauer fikk klaff da det gjaldt som mest. Østerrikeren ledet etter første omgang, men måtte ta til takke med fjerdeplassen etter et svev på 128,5 meter.

Anders Fannemel ble nest beste nordmann på sjuendeplass. Han hoppet litt bedre i finalen med 130 meter og fikk totalt 262,6 poeng.

Ole Marius Ingvaldsen endte på 28.-plass med 234,3 poeng etter et sistehopp på 120,5 meter. Tom Hilde endte sist i finalen med 222 poeng og hopp på 123 og 112,5 meter.

Robert Johansson endte på 46.-plass etter et hopp på 114 meter og fikk ikke være med i finaleomgangen. Rune Velta ble slått ut i kvalifiseringen.

Dobbel fjerdeplass

I damenes renn i Hinterzarten endte Helena Olsson Smeby, som på lørdag, på fjerdeplass.

Smeby lå på niendeplass etter første omgang, men klatret fem plasser etter et hopp på 96 meter i finaleomgangen. Førstehoppet var på 97,5 meter. I verdenscupen ligger hun på femteplass sammenlagt.

– Det var gøy å få til annethoppet så bra (tredje best i omgangen). Jeg er utrolig fornøyd med helgen. Det var morsomt med to så bra renn og å være så nær pallen. To fjerdeplasser forteller at jeg kan være med og kjempe med de beste, sa Smeby.

Line Jahr avanserte to plasser og ble nummer elleve. Maren Lundby fulgte på 20.-plass, mens Gyda Enger falt fra 16.- til 28.-plass.

– Sesongbeste av oss som lag. Helena imponerte stort. Line gjorde en bra innsats, og Gyda fikk sine første verdenscuppoeng i år, sa landslagstrener Christian Meyer.

Anna Odine Strøm og Anette Sagen klarte ikke å ta seg til finaleomgangen. De ble henholdsvis nummer 40 og 41.

Personvernpolicy