Premier League runde 17

Everton avgjorde på slutten

(Foto: AP Photo / NTB Scanpix)
(Foto: AP Photo / NTB Scanpix)

To målgjerrige lag møtes i kamp om heng på topplagene, og Roberto Martinez møter gamleklubben Swansea.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE:

Swansea - Everton 1–2 (Bryan Oviedo sm. - Seamus Coleman, Ross Barkley) SLUTT

Southampton - Tottenham 2–3 (Adam Lallana, Rickie Lambert - Emmanuel Adebayor, Jos Hooiveld sm., Adebayor) SLUTT

FØR KAMPENE:

Southampton har vært innvolvert i fem 1–1-kamper denne sesongen, blant annet de to siste ligakampene mot henholdsvis Newcastle og Manchester City. Totalt har de scoret 20 på 16 kamper, og har bare sluppet inn 15.

15 er også tallet for mål Tottenham har scoret på 16 kamper. Med andre ord blir oppgjøret på St. Mary's Stadium en målfattig affære - om fotball hadde vært ren matematikk.

Tim Sherwood har enn så lenge ansvaret for Tottenham, og han startet cupkampen med to spisser, noe fansen har savnet denne sesongen. Når de to minstscorende lagene på øvre halvdel møtes kan det muligens by seg sjanser for Spurs' offensive styrker.

Følg Southampton - Tottenham direkte fra klokka 14.30

Disse starter for Southampton:

Gazzaniga, Chambers, Lovren, Hooiveld, Fox, Cork, Schneiderlin, S. Davis, Lallana, Rodriguez, Lambert

Disse starter for Tottenham:

Lloris, Walker, Dawson, Chiriches, Rose, Lamela, Dembele, Sigurdsson, Eriksen, Soldado, Adebayor.

Tilbake til starten

Roberto Martinez tilbrakte sine to første sesonger som manager i Swansea. Spanjolen brakte Swansea oppover i ligasystemet og gjorde seg populær i den walisiske kystbyen. I dag er han tilbake på Liberty Stadium som Everton-manager.

Everton er uavgjort-mester så langt denne sesongen, med sju kamper med poengdeling. Fire av dem har vært på bortebane. Swansea har på sin side spilt fire uavgjorte kamper på hjemmebane. Som nevnt ovenfor er ikke fotball matematikk, men statistikken kan gi en pekepinn.

En pekepinn i retning bortseier er Evertons prestasjoner de tre siste kampene. Først slo de Manchester United på Old Trafford, deretter plukket de med seg et poeng fra Arsenal og i forrige runde fikk Fulham unngjelde 4–1.

Swansea - Everton 17.00

Personvernpolicy