Bayern München er verdens beste klubblag

BEST: Bayern München kan smykke seg med tittelen verdens beste klubblag. (Foto: AFP / NTB Scanpix)

Pep Guardiola ledet lørdag Bayern München til topps i klubb-VM. De tyske gigantene hadde ingen problemer med å slå marokkanske Raja Casablanca 2-0 i finalen.

De regjerende europeiske mesterne var storfavoritter før møtet med overraskelsen Raja Casablanca. Det marokkanske laget er med som vertsnasjonens representant og var øynet få muligheter før mesterskapet. Likevel gikk Raja hele veien til finalen og ble belønnet med sølvmedalje.

Bayern åpnet best og holdt det gående gjennom hele oppgjøret. Bare sju minutter var spilt da midtstopper Dante fikk hele 16-metersfeltet å boltre seg på. Brasilianeren kunne vende opp og dunke tyskerne i ledelsen.

Halvveis i omgangen økte Guardiolas disippel fra Barcelona-tiden, Thiago Alcántara, ledelsen til 2-0. Det var også stillingen da sluttsignalet lød i Marrakech.

Dermed kunne Guardiola strekke hendene i været for sitt første trofé som Bayern-sjef. Tidligere har han vunnet klubb-VM to ganger med Barcelona.

Juble kunne også Thiago, som blir den tredje spiller i historien, etter Dida og Danilo, som vinner klubb-VM med to forskjellige klubber.

Avgjorde med ti mann

I bronsekampen var Atlético Mineiro hvassest. En overtidsscoring av Luan ble avgjørende, og det til tross for at Ronaldinho hadde fått marsjordre.

De siste minuttene mellom kinesiske Guangzhou Evergrande og brasilianerne ble elleville. 87 minutter var spilt da Ronaldinho ble taklet. Han reagerte i sinne og sparket etter en motstander. Det var det siste han gjorde i kampen.

Man skulle tro at den kinesiske klubben kunne dra nytte av å være en mann mer i innspurten, men Luan satte inn 3-2 på overtid.

– Jeg synes vi representerte kinesisk fotball på en god måte. Jeg mener at vi tapte kampen på grunn av linjedommeren, sa Guangzhou-trener Marcello Lippi.

Den første omgangen var målrik. Ronaldinho utlignet til 2-2 på overtid. Tidligere hadde Diego Tardelli sendt brasilianerne i føringen etter to minutter, før Muriqui og Dario Conca vendte til 2-1 for Guangzhou.