Bayern Münchens gullrivaler sviktet

Per Ciljan Skjelbred og Hertha Berlin tok en sterk seier mot Borussia Dortmund på bortebane. (Foto: AFP Photo/NTB Scanpix)

Borussia Dortmund og Leverkusen, som er Bayern Münchens nærmeste konkurrenter i kampen om serietittelen i Bundesliga, tapte da de hadde sjansen til å ta innpå lederlaget.

Bayern spiller lørdag finale i VM for klubblag. Lagets kamp i den siste serierunden før vinterpausen er derfor utsatt til slutten av januar.

Per Ciljan Skjelbred og hans Hertha Berlin var på besøk hos 3.-plasserte Borussia Dortmund, og det så lyst ut for vertene tidlig i kampen. Marco Reus sørget for 1-0 etter bare sju spilte minutter.

Dortmund fikk likevel kjørt seg. Etter 23 minutter satte Adrian Ramos inn sitt ellevte mål for sesongen, noe som gjør ham til toppscorer i serien sammen med Robert Lewandowski. På overtid i omgangen sørget Sami Allagui for 2-1 til Hertha.

Det holdt helt inn, og den overraskende seieren var et faktum. Skjelbred spilte halvannen omgang for vinnerlaget.

– Jeg er utrolig stolt over det vi har prestert som nyopprykket lag, og dette kronet høstsesongen vår, sa Hertha-trener Jos Luhukay etter seieren foran 80.645 tilskuere.

– Vi er svake for tiden og har bruk for pausen. Om en fryktelig avslutning av 2013 betyr at neste år blir det beste i klubbens historie, vil det være lettere å gratulere Hertha, sa Dortmund-trener Jürgen Klopp.

Leverkusen uten mål

Serietoer Leverkusen, som har fem poengs luke ned til Dortmund, slet også fælt lørdag. Avgjørelsen i bortekampen mot Werder Bremen falt med et kvarter igjen å spille. Santiago Garcia sørget for at vertene slo Leverkusen 1-0.

Leverkusen beholder likevel 2.-plassen på tabellen sju poeng bak serieleder Bayern München, som fortsatt ikke har tapt i serien.

Dortmund og Borussia Mönchengladbach har begge 32 poeng, 12 mindre enn Bayern. Gladbach har en kamp mindre spilt, møter Wolfsburg hjemme søndag og vil med poeng innta tredjeplassen.

Elabdellaoui seiret

Omar Elabdellaoui nyter tilværelsen i Tyskland. Denne høsten har han fått mye spilletid for Eintracht Braunschweig. Selv om laget ligger dypt nede i bunnstriden, ble det seier lørdag hjemme mot Hoffenheim.

Torsten Öhrl scoret kampens eneste mål på et straffespark før halvtimen var spilt. Senere fikk vertenes Timo Perthel rødt kort, uten at det fikk noen stor betydning.

Tarik Elyounoussi var ikke i troppen til Hoffenheim.

Eintracht Braunschweig er fortsatt tre poeng bak Freiburg på kvalifiseringsplassen. Sistnevnte vant 2-1 hjemme mot Hannover etter to scoringer av Admir Mehmedi.