Premier League runde 17 Liverpool - Cardiff 3–1Suárez-dobbel sendte Liverpool forbi Arsenal

Luis Suarez scoret igjen. Denne gangen fikk Cardiff gjennomgå. (Foto: AFP PHOTO/Paul Ellis / NTB Scanpix)
Luis Suarez scoret igjen. Denne gangen fikk Cardiff gjennomgå. (Foto: AFP PHOTO/Paul Ellis / NTB Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Luis Suárez gledet fansen ved å signere ny kontrakt før helgen. Lørdag fulgte han opp med to scoringer og en assist da Liverpool slo Cardiff 3-1 og overtok tabelltoppen i Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Liverpool – Cardiff 3-1 (3-0)

Mål: 1-0 Luis Suárez (25), 2-0 Raheem Sterling (42), 3-0 Suárez (45), 3-1 Jordon Mutch (58).

44.621 tilskuere.

Den uruguayanske spissen noterte seg for sin 18. og sin 19. Premier League-scoring for sesongen. Og det på bare tolv kamper etter å ha vært suspendert i sesongstarten.

Les detaljert referat fra kampen

– Vi spilte en veldig god første omgang. Det er for tidlig å si om vi kan vinne tittelen. Det som er viktig, er at vi fortsetter å jobbe hardt inn mot neste kamp, sa Liverpool-spissen etter kampslutt, ifølge BBC.

At Suárez er i sitt livs form har fått fart på både The Kop og øvrige Liverpool-supportere. Før helgen satte han pennen til papiret og forlenget sin kontrakt med rødtrøyene til etter 2018-sesongen. Førjulsgavene har kommet som perler på en snor.

Avgjort før pause

Lørdagens første scoring dunket Suárez inn etter godt Liverpool-spill. Jordan Henderson var nest sist på scoringen etter 25 minutter. Mot slutten av første omgang punkterte vertene kampen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Følg resten av kampene fra lørdagens runde i Premier League

Først la Suárez opp til Raheem Sterling, som enkelt kunne øke til 2-0. På overtid var spissen igjen sist på ballen og det sto 3-0 til hvilen.

Over i annen omgang mot Cardiff var det langt mellom godbitene på Anfield-gresset. Liverpool skapte ikke all verden og Cardiff kom bedre med. 58 minutter var spilt da Jordon Mutch fikk heade inn 1-3-reduseringen.

– Vi gjorde ingen god annen omgang. Det viktigste er uansett at vi vant, oppsummerte Suárez.

Det smakte tilsynelatende godt for gjestene med scoring. De er inne i en turbulent periode. Det er uvisst hvor lenge manager Malky Mackay blir sittende i sjefsstolen. Han har etter ryktene havnet på kant med klubbens eier.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Målrik hjemmebane

Med et kvarter igjen å spille var Suárez bare centimetere unna kveldens tredje scoring. Raheem Sterling kom alene med keeper David Marshall, men klarte ikke å overliste Cardiff-keeperen. Suárez satte returen i stolpen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med lørdagens 3-1-seier har Liverpool scoret tre eller flere mål i sine seks siste hjemmekamper i Premier League. Og Suárez har vært involvert i nærmest alt.

– Når vi spiller hjemme er vi veldig sterke. Vi skal prøve å gjøre vårt beste også de kommende ukene, sa Suárez.

Liverpool er nå på førsteplass i Premier League, poenget foran Arsenal, som har én kamp mindre spilt. The Gunners møter Chelsea mandag.

Suárez har scoret 19 av Liverpools 42 Premier League-mål.