Her kjører Jansrud en super utfor

Kjetil Jansrud kjørte fabelaktig fort i øverste del av løypa i Val Gardena. (Foto: AFP PHOTO/Olivier Morin / NTB Scanpix)
Kjetil Jansrud kjørte fabelaktig fort i øverste del av løypa i Val Gardena. (Foto: AFP PHOTO/Olivier Morin / NTB Scanpix)

Kjetil Jansrud er tilbake for fullt etter kneskade og ryggproblemer. Lørdag kjørte han ned til annenplass i mennenes utfor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jansrud skadet kneet under VM i februar, men har vært tålmodig med å ta seg tilbake i verdenstoppen. Han har også denne sesongen slitt med ryggplager.

Lørdag var det bare en rask og hissig canadier som hindret ham fra å ta sin annen verdenscupseier i karrieren. Erik Guay tok seg 12/100 sekund foran nordmannen i mål.

Les også: Kowalzcyk distanserte nordmennnene

Jansrud var desidert raskest på toppen av den 3446 meter lange Saslong-løypen. Etter tredje mellomtid hadde han 0,90 sekunder til gode på Guay, men canadieren var over ett sekund raskere i den nedre halvdelen.

Jansrud leverte sesongbeste med fjerdeplass i fredagens super-G. Denne gangen måtte verdenscuplederen og vinneren av fredagens super-G, Aksel Lund Svindal, ta til takke med den sure fjerdeplassen.

Les også: Rønning klønet det til i finalen

Svindal var 29/100 sekund bak vinneren, mens det var 5/100 opp til tredjeplassen til franske Johan Clarey. Romeriksalpinisten økte derimot sin ledelse i verdenscupen til Marcel Hirscher.

Oppløftende for Sejersted

I damenes utforrenn i Val d'Isère kjørte Lotte Smiseth Sejersted ned til en femteplass. Det var hennes beste plassering så langt denne sesongen. Den norske alpinisten var 0,94 sekunder bak den sveitsiske vinneren Mari Kaufmann-Abderhalden. Tina Maze fra Slovenia ble nummer to, slått med 0,29 sekunder, mens tredjeplassen gikk til Cornelia Hütter fra Østerrike.

– Det gikk veldig bra på toppen. Det var litt humpete underveis, men man må bare stå på og ikke gi opp, sa Sejersted til NTB.

Saken fortsetter under bildet(Foto: EPA/Christophe Karaba / NTB Scanpix)(Foto: EPA/Christophe Karaba / NTB Scanpix)

Holde hodet kaldt

Kvinnenes utfor ble preget av en del stopp underveis. Franske Marie Marchand-Arvier falt stygt og ble fraktet vekk på båre. Stoppene gjorde at det ble en del ekstra venting for alpinistene på høye startnummer. Sejersted hadde startnummer 37.

– At det ble en del stopp gjorde ingenting denne gangen. Det var strålende vær, og det er viktig at man holder hodet kaldt og ikke tenker så mye på hva som skjer med de andre. Vi vet jo hva det går ut på, sa 22-åringen fra Stabæk.

Ha det gøy

Sammen med Nina Løseth og Ragnhild Mowinckel fikk hun klarsignal for OL-start denne uken. Dermed har Sejersted sluppet å tenke altfor mye på den biten.

– Det er jo verdenscupen som er det største målet mitt denne sesongen. Selv om uttaket var klart, hadde jeg fortsatt lyst til å heve meg, men det er klart det tok nok vekk litt av presset. Nå kunne man liksom ha det litt mer gøy og ikke stresse, sa bærumsjenta.

Søndag skal kvinnene kjøre storslalåm før det blir hjem til en kort juleferie.

Personvernpolicy