Uhell ødela for Rønning

Eldar Rønning snublet i sluttfasen og endte utenfor pallen i Asiago. (Foto: Markku Ulander / Lehtikuva / NTB scanpix)
Eldar Rønning snublet i sluttfasen og endte utenfor pallen i Asiago. (Foto: Markku Ulander / Lehtikuva / NTB scanpix)

Eldar Rønning hektet i staven i finalen og endte på fjerdeplass i den klassiske verdenscupsprinten i italienske Asiago. Russiske Nikita Kriukov vant.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rønning hang godt med i tetgruppen i finalen da han var uheldig rundt ett minutt før målgang. Stavbrekket gjorde at han var sjanseløs på en plass på seierspallen, og nordtrønderen var tydelig irritert i målområdet.

Les også: Kowalzcyk distanserte nordmennene i sprintfinalen

– Jeg trykket staven rett ned i bunn, og den knakk midt på. Jeg ble forbannet. Jeg følte meg pigg, men fikk ikke vært med og kjempe (i toppen). Det var kjedelig, sa Rønning til TV 2.

Bare staking

Han kom i mål 7,9 sekunder etter Kriukov. Den russiske VM-vinneren vant foran Aleksej Poltoranin fra Kasakhstan. Kriukov seiret med 0,14 sekunder. Gianluca Cologna fra Sveits ble nummer tre.

– Løypa er litt spesiell. Det er staking i 1600 meter over fire minutter. Det er litt spesielt, men artig å kjenne at kroppen fungerer og at jeg er med i sprinttoppen, sa Rønning.

Hattestad slått ut

Han var eneste nordmann i finalen. Ola Vigen Hattestad hadde beste tid i kvalifiseringen, men ble slått ut i semifinalen. Det gjorde også Tomas Northug.

Sindre Bjørnestad Skar, John Kristian Dahl, Øystein Pettersen, Sondre Turvoll Fossli og Eirik Brandsdal røk ut i kvartfinalen.

Pål Trøan Aune var eneste nordmann som ikke tok seg videre fra kvalifiseringen. Han ble nummer 53.

Personvernpolicy