Kowalczyk distanserte nordmennene

Justyna Kowalzcyk økt tempoet på oppløpet og vant klart i Asiago. (Foto: AFP PHOTO/Andreas Solar / NTB Scanpix)
Justyna Kowalzcyk økt tempoet på oppløpet og vant klart i Asiago. (Foto: AFP PHOTO/Andreas Solar / NTB Scanpix)

Maiken Caspersen Falla tok sesongens første pallplass da hun ble nummer tre på verdenscupsprinten i italienske Asiago lørdag, men Justyna Kowalczyk ble altfor sterk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kowalczyk var suveren i finalen og seiret 1,4 sekunder foran finske Anne Kyllönen.

Falla var 2,3 sekunder etter Kowalczyk. Før lørdagens renn var en åttendeplass fra Davos sist helg hennes beste plassering i verdenscupen denne sesongen.

– Hun gikk veldig bra både i kvart- og semifinalen, og hun fungerte også bra i finalen. Hun prøvde å henge på Kowalczyk og klarte det til dels, men ble litt sliten på oppløpet, sa landslagstrener Roar Hjelmeset til NTB.

Gjeitnes perset

Kari Vikhagen Gjeitnes (28) leverte også et godt renn og ble nummer seks. Hun var i sin første finale i et verdenscuprenn. Fra før var en sjuendeplass fra Drammen sist vinter hennes beste plassering.

Les også: Eldar Rønning klønet det til i finalen

– Hun har gått mange sprintrenn i verdenscupen, men var i finale for første gang. Hun overrasket ganske bra i heatene og lå langt framme hele veien og klarte å avslutte bra på oppløpet. Det var gøy at hun omsider var i en finale, sa Hjelmeset.

Best i kvalifiseringen

Ingvild Flugstad Østberg hadde beste tid i kvalifiseringen, men ble slått ut i semifinalen.

– Hun virket bra, men fungerte ikke helt i semifinalen, sa Hjelmeset.

Kathrine Rolsted Harsem og Maria Nysted Grønvoll røk ut i kvartfinalen. Mari Eide klarte ikke å ta seg videre fra prologen og ble nummer 35.

Personvernpolicy