De Boer vil ikke til Tottenham

Frank de Boer forblir på sidelinja i Nederland. (FOTO: REUTERS/Stefano Rellandini / NTB Scanpix)
Frank de Boer forblir på sidelinja i Nederland. (FOTO: REUTERS/Stefano Rellandini / NTB Scanpix)

Ajax-trener Frank De Boer utelukker å bli ny manager for Tottenham.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tottenham er på jakt etter ny manager etter at André Villas-Boas måtte gå for en drøy uke siden. De Boer er lansert som kandidat til å overta ansvaret i London-klubben, men nederlenderen avviser at han er aktuell.

– Jeg er veldig fornøyd med jobben i Ajax. Jeg vil dra herfra først når det ikke finnes flere utfordringer, sier Frank de Boer.

Han synes likevel det er hyggelig å bli nevnt som mulig Tottenham-manager.

– Det betyr at jeg har et godt rykte, men jeg blir i Ajax. Spurs er ikke en klubb jeg er interessert i å dra til i øyeblikket, men jeg synes det er en stor klubb. Akkurat som det var med Liverpool, så handler det om timing. Men jeg er ikke ferdig i Ajax, sier han.

Suksess i Ajax

43-åringen kan føre Ajax til et fjerde strake seriemesterskap. Klubben ble slått ut av gruppespillet i mesterligaen, men har fått plass i 16-delsfinalen i europaligaen. Der venter østerrikske Salzburg, som har Håvard Nielsen og Valon Berisha i stallen.

De Boer har kontrakt med Ajax til 2017. Som aktiv spilte han for klubben i mange sesonger. Han var også i Barcelona, Galatasaray og Rangers.

Usikker Sherwood

Tim Sherwood har fått det midlertidige manageransvaret i Tottenham etter Villas-Boas' avgang. Han vil gjerne fortsette i jobben, men er klar over at søndagens kamp mot Southampton kan bli hans siste som sjef.

– Hvis det hadde vært opp til meg, hadde jeg fått en tiårskontrakt nå, men slik fungerer ikke fotballen. Alt handler om resultater. Jeg hører managere som hele tiden snakker om prosjekter, men prosjektet er å vinne kamper eller få sparken, sier Sherwood.

– Jeg håper på en samtale med styreformannen. Det kommer mange kamper i julen, så jeg vet ikke når vi skal få tid til det møtet, sier Sherwood.

Under Sherwoods ledelse tapte Tottenham 1-2 hjemme mot West Ham i kvartfinalen i ligacupen onsdag.

Personvernpolicy