United slo tilbake med festfotball

United slo tilbake med festfotball
United slo tilbake med festfotball

Et Manchester United i krise reiste seg mesterlig søndag. Anført av Danny Welbecks to mål ble det 3-0 mot Aston Villa i en kamp der Darren Fletcher gjorde etterlengtet comeback.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

David Moyes har fått en stri start på managerjobben i Manchester United. Etter hjemmetapene mot Everton og Newcastle har kritikken haglet mot skotten. Mot et mildt sagt elendig Villa-lag fikk United og Moyes den oppturen de trengte foran det hektiske jule- og nyttårsprogrammet.

– En solid jobb av oss. Spillerne klarte seg bra, og det eneste jeg kan være kritisk til er at vi ikke score flere mål, sa Moyes.

Før helgens kamper var regjerende mester United hele 13 poeng bak serieleder Arsenal. «Gunners» tapte 3-6 i en vill toppkamp mot tabelltoer Manchester City lørdag. Dermed drar det seg til i Premier League, hvor United nå «bare» er ti poeng bak lederlaget.

Les også: Liverpool med førjulsshow mot Tottenham.

«Vi overlever, vi overlever»

Welbeck ga United, som spilte uten en skadd Robin van Persie, ledelsen etter et kvarter. Spissen hogg til på en retur etter at Adnan Januzaj hadde headet Rafaels gode innlegg i stolpen. Til enorm lettelse for en tydelig begeistret Moyes kunne Welbeck juble over sitt første siden serieåpningen i august.

Tre minutter senere kunne samme mann skli inn 2-0 etter nok et fint innlegg, denne gangen fra Antonio Valencia. «Vi overlever, vi overlever», sang United-fansen ironisk på tribunen.

Tom Cleverley økte til 3-0 tidlig i 2. omgang. Etter et fint angrep kunne midtbanespilleren sette ballen forbi Brad Guzan i Villa-målet. Wayne Rooney kom på et fint løp før han uselvisk sendte ballen gjennom til Cleverley.

– Jeg synes vi startet bra, men det første baklengsmålet burde vi unngått ved å hindre innlegget. På mål to og tre ga vi bort ballen slik at de scoret. Det positive er at vi aldri gå opp. Den store skuffelsen er måten vi slipper inn mål på, sa Villa-manager Paul Lambert.

Les også: Solskjær kobles til WBA-jobben.

Etterlengtet comeback

Darren Fletcher har slit med kronisk tarmsykdom i ett år. Midtbanespilleren satt på benken for Manchester United søndag. Etter 70 minutter gjorde han comeback. Den sykdomsforfulgte midtbanespilleren hadde ikke spilt for Uniteds førstelag siden 2. juledag i fjor.

Fletcher er rammet av en aggressiv tarmsykdom som kunne vært karrieretruende. Med enorm vilje og lyst har Fletcher kjempet seg tilbake på banen. I oktober gjorde han comeback på reservelaget.

– Det er flott at en spiller som har slitt med sykdom, slik som Darren, kan komme tilbake, sa Moyes.

Etter en svak periode var smilene søndag tilbake i Manchester United-leieren, men det er nok for tidlig å friskmelde klubben. Det Villa leverte søndag var av en klasse en knapt forventer å se i engelsk toppfotball.

Paul Lamberts Villa trives dårlig mot United. Hjemme har ikke Birmingham-laget slått rødtrøyene siden åpningsdagen i 1995/96-sesongen. De 18 siste tilsvarende kampene har gitt 12 United-seirer, seks uavgjort.

Lambert, stakkar, har faktisk vunnet flere bortekamper med Aston Villa (åtte mot sju hjemme).

Personvernpolicy