City holdt ny hjemmefest mot Arsenal

City holdt ny hjemmefest mot Arsenal
City holdt ny hjemmefest mot Arsenal

Manchester City fortsetter storspillet på hjemmebane. I lørdagens toppkamp mot serieleder Arsenal viste de effektivitet på høyt nivå med 6-3-seier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

City trengte sju avslutninger på mål mot Arsenal for å sikre seieren. Seks av avslutningene gikk ikke bare på mål, men også i mål. Sluttresultatet ble ikke fastsatt før fem minutter på overtid. Da satte Yaya Toure sikkert inn 6-3 på et straffespark.

Det betyr at City fortsatt er ubeseiret på hjemmebane denne sesongen. Åtte seirer og 35-5 i målforskjell er fasiten på eget gress.

– Dette er et ekte fort. Vi så ut til å ha god kontroll i det meste av kampen. Det var ikke store individuelle prestasjoner, men bra kollektivt, sa City-kaptein Vincent Kompany etter kampen.

I kjent stil

City hadde brukt en kjent oppskrift på mål to ganger i første omgang. Ballen ble slått ut på kanten, før den hardt ble dunket inn i boksen. Først omsatte Sergio Agüero det til mål, deretter Alvaro Negredo. I mellomtiden hadde Theo Walcott utlignet for serielederne. City ledet 2-1 ved pause.

Fem minutter ut i annen omgang scoret brassen Fernandinho sitt første for dagen, og la på til 3-1 for vertene med en plassert avslutning i hjørnet bak Arsenals burvokter Wojciech Szczesny.

– City fortjente seieren. Vi må hjem og restituere, for så å komme sterkere tilbake. Vi gjorde for mange feil, sa Arsenal-sjef Arsène Wenger.

Giroud-mareritt

Arsenal-spiss Olivier Giroud har kun scoret ett av sine 13 mål i år på bortebane. Heller ikke mot City ville det seg for franskmannen. Både han og Jack Wilshere hadde sine sjanser like etter 3-1-scoringen til Fernandinho.

Wilshere med en avslutning over fra fem meter, mens Giroud headet centimeter utenfor etter et godt innlegg fra kant.

Walcott var mannen som måtte gjøre det for londonklubben. Han satte inn sitt andre mål for dagen etter 63 minutter og tente igjen håpet om poeng.

Det tok bare minutter før David Silva slukket det lille håpet med 4-2-scoringen, som kom på samme vis som de to første scoringene. Arsenal hadde ikke sjans og ydmykelsen ble total da Fernandinho sørger for 5-2.

– Det er ikke enkelt å score mange mål på Arsenal. De har det beste forsvaret i Premier League og er det beste laget så langt i år, sa City-trener Manuel Pellegrini.

På overtid reduserte Per Mertesacker for gjestene, før Toure satte inn straffen som ga tennissifre for de foreløpige tabelltoerne.

Personvernpolicy