Premier League runde 15 Arsenal - Everton 1–1Forrykende kamp da Everton snøt Arsenal

Olivier Giroud kom ikke på scoringslisten denne gangen, men var nærme. (Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth / NTB Scanpix)

Arsenal hadde sjansen til å rykke fra på toppen av Premier League, men en sen spurt av Everton sikret 1-1 i en fantastisk kamp i London.

Oppgjøret mellom serieleder Arsenal og Everton inneholdt alt man kunne ønske seg.

Høyt tempo, prestasjoner på høyt nivå og sjanser til begge lag.

Les detaljert referat fra Arsenal - Everton

Arsenals Mesut Özil så ut til å ha vunnet kampen for Arsenal med sin 1-0-scoring etter 80 minutter, men bare fire minutter senere reddet innlånte Gerard Deulofeu med et drømmemål.

Han mottok ballen på skrått hold innenfor 16-meteren og lagde kremmerhus med høyrefoten. Arsenals keeper Wojciech Szczesny rakk knapt å få opp hendene før ballen var i nettet.

Store sjanser

Mot slutten hadde begge lag store sjanser til å avgjøre. Nærmest var Arsenals Olivier Giroud som smalt ballen i krysstangen med et fantastisk skudd fra distanse.

– Førsteomgangen var så god som et bortelag kan spille mot Arsenal. Målet deres kom fra ingenting, men vi viste karakter ved å komme tilbake og score et kjempemål, sa Everton-sjef Roberto Martinez, ifølge BBC.

Arsenals scoring kom etter uoppmerksomt forsvarsspill av Everton, og etter at Giroud ikke nådde fram til ballen kom Özil på bakre stolpe og satt ballen i nettaket.

Akkurat da ledet Arsenal serien med sju poeng, men Arsenals glede var kortvarig.

Da Deulofeu scoret var Arsenals manager Arsène Wenger rasende på sidelinjen over at laget hans slapp inn så kort tid etter deres ledermål.

– Det var synd at vi ikke klarte å holde dem unna, sa Wenger.

Arsenal på topp

Wenger ga Everton velfortjent skryt. Det er få lag som presser Arsenal så hardt på eget gress.

– Det er bare å gratulere dem. De spilte veldig bra, men når det er sagt, hadde keeperen deres tre meget gode redninger, sa han.

Etter utligningen presset Everton kraftig noen minutter, før Arsenal tok over og var nære ved å vinne kampen på overtid.

Med ett poeng ligger Arsenal fem poeng foran Liverpool og Chelsea, og for de andre lagene var poengtapet særdeles velkomment.

For Everton fortsatte oppturen etter at de slo Manchester United på Old Trafford i midtuka.

De ligger på en knallsterk 5.-plass og har ikke tapt i serien siden 5. oktober.