Premier League runde 15 Fulham - Aston Villa 2–0Oppturen fortsetter for Fulham

Dimitar Berbatov scoret på et tilsynelatende galt idømt straffespark. (Foto: NTB Scanpix)

John Arne Riise var med da Fulham slo Aston Villa 2-0 søndag. Det var London-klubbens første trepoenger siden oktober.

Fulham – Aston Villa 2-0 (2-0)

Mål: 1-0 Steve Sidwell (21), 2-0 Dimitar Berbatov (str. 30).

Tilskuere: 22.288

John Arne Riise spilte hele kampen for Fulham.

Fulham har hatt en katastrofal rekke med seks strake tap, men etter at manager Martin Jol fikk sparken og ble erstattet med René Meulensteen, har optimismen returnert til Craven Cottage.

Søndag ble Aston Villa slått 2-0 etter scoringer av Steve Sidwell og Dimitar Berbatov.

Les detaljert referat fra Fulham - Aston Villa

Riise startet på venstrebacken og spilte samtlige 90 minutter. Under Jol ble den norske backen plassert på tribunen, men han har startet begge kampene under Meulensteen.

– Det har vært frustrerende. Når ser det bra ut for meg, og jeg er tilbake på laget, sa Riise i et intervju med TV 2 før søndagens kamp.

Fulham-press

Fulhams ferske sjef skrøt voldsomt av spillerne etter matchen.

– Jeg kunne ikke bedt dem om mer. Vi fortjente å vinne kampen. Uansett hvordan man ligger an er hvert poeng viktig. Vi trengte å få tilbake selvtilliten, og det er ingen bedre måte å gjøre det på enn å vinne en kamp, sa nederlenderen.

Fulham tok kommandoen fra start og presset Villa kraftig tilbake i søndagens kamp.

Etter få minutter vartet Villa-keeper Brad Guzan opp med en strålende redning etter en heading fra Berbatov, men kort tid etter måtte den amerikanske burvokteren kapitulere.

En gjennombruddspasning så ut til å gå ut over dødlinjen, men Sidwell nektet å gi opp og kastet seg etter ballen.

Han nådde den så vidt og vippet den pent utover en utrusende Guzan og i mål.

Da var det spilt 21 minutter, og bare ni minutter senere fikk hjemmefansen enda mer å juble for.

Da fikk Fulham straffe, og Berbatov holdt hodet kaldt fra ellevemeteren.

– Svak dommer

I annen omgang fortsatte Fulham å skape sjanser, men de siste 20 minuttene kom bortelaget mer og mer med.

Etter 84 minutter ble Villa etter alt å dømme snytt for straffe da Gabriel Agbonlahor ble tatt av Aaron Hughes. Reprisen viste at Fulhams midtstopper ikke var i nærheten av ballen samtidig som det var mer enn nok kontakt til å dømme straffe, men dommer Mike Dean vinket spillet videre til store protester.

Villa-manager Paul Lambert var lite fornøyd med pipeblåserens innsats.

– Jeg synes ikke deres straffe var korrekt, mens vi skulle hatt en. Mike Dean hadde etter min mening en dårlig kamp. Likevel må jeg være ærlig og si vi ikke fortjente å vinne, sa han.

Med tre poeng fikk Fulham fornyet kontakt med lagene foran, selv om de fortsatt ligger på nedrykksplass. De er nummer 18 med 13 poeng.

Aston Villa ligger på 10.-plass med 19 poeng.