Wenger kritiserer tv-selskapene

ARG: Arsene Wenger syns fjernsynsselskapene ikke tar nok hensyn til lagene. (Foto: AP Photo/Sang Tan / NTB Scanpix)
ARG: Arsene Wenger syns fjernsynsselskapene ikke tar nok hensyn til lagene. (Foto: AP Photo/Sang Tan / NTB Scanpix)

Arsenal-manager Arsene Wenger mener tv-selskapene har for mye kontroll over Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arsenals kampprogram

Søndag 8.des: Arsenal - Everton 17.00

Onsdag 11. des: Napoli - Arsenal 20.45

Lørdag 14.des: Manchester City - Arsenal 13.45

De neste sju dagene er tettpakkede med viktige kamper for Arsenal. I dag, søndag, møter de medaljejagende Everton hjemme, onsdag er det bortekamp mot Napoli i Mesterligaen og lørdag møter de Manchester City i Premier League.

Følg Everton - Arsenal direkte fra klokka

Et på papiret tøft kampprogram, som kan få flere til å bli nervøse for poengutfallet. Men det er ikke motstanden Arsene Wenger bekymrer seg for. Franskmannen sender en adressert kritikk i retning fjernsynsselskapene som eier rettighetene til den engelske toppserien, skriver The Guardian.

Hans frustrasjon bunner i tidspunktene kampene laget hans spiller på. Kveldens kamp starter 17.00 norsk tid, etter Napoli-kampen er de ikke hjemme i London før godt ut på natta torsdag, og lørdag er det avspark i Manchester 13.45.

På grunn av tidlig kampstart lørdag reiser laget til Manchester allerede på fredag.

Det blir med andre ord en hektisk uke for serielederen. Så hektisk at Wenger lar seg irritere:

– Jeg ville gjerne hatt en komité til å se på hvorvidt klubbene tas vare på for å prestere best mulig. Fjernsynsstasjonene bryr seg ikke om når du har spilt, de tenker: Er tidlig avspark mellom Manchester City og Arsenal bra? Ja, da gjør vi det, sier Wenger ifølge The Guardian.

I kritikken ligger også et lite spark til fotballmyndighetene for å ikke tørre å stå opp mot de etter hvert mektige medieselskapene. Wenger legger også til at en slik komité kun eksisterer i en ideell verden.

Les også: Solbakken irritert på det danske fotballforbundet

– Jeg vil egentlig ikke snakke mer om det. Jeg vet at folk da vil si: Du kommer med unnskyldninger. Det vil jeg ikke høre. Vi kan ikke gjøre mer, så jeg holder kjeft. En ting jeg har lært på 17 år er: Hold kjeft og spill, sier Wenger humoristisk.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus