Meny

Godtar ikke Drogbas Mandela-takk

IKKE GODKJENT: Denne trøya var ikke forhåndsgodkjent og dermed hadde ikke Dider Drogba lov å vise den fram. (Foto: AP Photo / NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Didier Drogba og Emmanuel Eboue markerte Nelson Mandelas bortgang med t-skjorter med påskrift. Det liker ikke det tyrkiske fotballforbundet (TFF).

Etter kampen mot Elazigspor trakk Drogba og Eboue av seg Galatasaray-draktene sine og viste fram undertrøyer med tekstene «Thank you Madiba» og «Rest in peace Nelson Mandela», for å vise sin respekt for den sørafrikanske folkehelten som gikk bort torsdag.

Den respektfulle gesten ble ikke godt mottatt av TFF. Hendelsen med trøyene har nå havnet på bordet hos disiplinærkomiteen i Tyrkia, skriver Hurriyet Daily News. Fotballforbundet sier, ifølge avisen, at avgjørelsen ble tatt fordi de to spillerne ikke hadde søkt om tillatelse på forhånd.

Kampen endte forøvrig 2–0 til Galatasaray. Didier Drogba noterte seg for en målgivende pasning.

Les også: Slik hylles Nelson Mandela av en samlet fotballverden

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har et regelverk som sier undertrøyer med politiske, religiøse eller personlige ytringer ikke er tillatt under kamp.

Drogba og Eboue er langt fra de første til å vise sympatier den ene eller andre veien med t-skjorter. I 2008 viste daværende Celtic-målvakt Artur Boruc fram en hvit t-skjorte med et bilde av nå avdøde pave Johannes Paul II og teksten «God bless the Pope». Målvakta slapp derimot unna sanksjoner.

Les alt om Nelson Mandela på vår samleside

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus