Her går United på nytt hjemmetap

Her går United på nytt hjemmetap
Her går United på nytt hjemmetap

Manchester Uniteds sesong nådde et nytt bunnpunkt da de tapte 0-1 hjemme for Newcastle lørdag. Tapet var Uniteds tredje på hjemmebane i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

David Moyes står overfor en ny vanskelig uke etter at United tapte sesongens femte seriekamp.

En scoring av Yohan Cabaye etter 61 minutter ble kampens eneste, og dermed tok Newcastle sin femte trepoenger på de seks siste kampene.

Hjemmelaget hadde de største sjansene og ble sannsynligvis snytt for straffe da Vurnon Anita reddet med hånden på streken bare et par minutter før Cabaye avgjorde, men laget så uansett igjen ut som en skygge av det som vant serien sist sesong.

– Vi kunne spilt mye bedre, og vi hadde trengt en scoring for å få den nødvendige selvtilliten. Vi burde forsvart oss bedre da de scoret, og det målet forandret kampen, sa Moyes ifølge BBC etter kampen.

Presset øker på Moyes

Etter Cabayes scoring skapte laget lite. Robin van Persie så ut til å ha headet inn utligningen, men linjedommeren vinket korrekt av for offside.

Med et nytt tap er United definitivt ferdig i gullkampen for denne sesongen, og det skal også mye til for at de kommer med i mesterligaen neste sesong.

– Vi må prøve å vinne den neste kampen. Jeg tenker aldri lenger enn det, sa Moyes.

Moyes' posisjon i klubben er nok fortsatt ikke truet, men for hvert negative resultat øker presset på skotten som tok over for Alex Ferguson i sommer.

Newcastle-manager Alan Pardew ga sin støtte til Moyes etter kampen.

– Han er en flott person og en flott manager, og det beste klubben kan gjøre er å støtte ham. Det har de gjort før, sa Pardew og siktet til da mange United-fans ville ha Ferguson sparket før de vant FA-cupen i 1990.

Første seier siden 1972

Han skrøt også voldsomt av egne spillere. Seieren var Newcastles første på Old Trafford siden 1972.

– Dette er et av mine beste øyeblikk som manager i klubben. Det har vært 41 år siden siste seier her. Det var en fantastisk kamp, sa han.

Newcastle er langt fra det første laget som har brutt en barriere på Old Trafford denne sesongen.

Da Everton vant på onsdag var det deres første trepoenger på banen på 21 år, mens West Broms seier i september var deres første på 35 år.

Dette hadde Alan Pardew å si etter kampen:

Flere fotballnyheter kan du lese her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus