Meny

– Å selge Andy Carroll hjalp Suárez

TIDLIGERE LAGKAMERATER: Men Luis Suárez og Andy Carroll (innfelt) kunne aldri fungert optimalt i lag, mener Brendan Rodgers. Foto: REUTERS/Phil Noble/AP Photo/Tim Hales. Montasje: ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brendan Rodgers forklarer hvorfor uruguayaneren har blitt så farlig foran mål.

Luis Suárez' fire mål mot Norwich på onsdag vil mest sannsynlig stå igjen som en av de største prestasjonene i nyere Premier League-historie.

Så god har han vært at et stadig økende antall fotballeksperter nå nevner han i samme åndedrag som Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic og hva de antatt beste fotballspillerne på planeten heter.

Se video av Suárez' utrolige statistikk i bunnen av saken!

13 seriemål på ni kamper har sendt Liverpool-spissen til toppen av toppscorerlistene i Premier League, og 25 mål på de siste 24 vitner om at Suárez ikke bare er en scorer av store mål, men også en stor målscorer.

Ifølge Brendan Rodgers har salget av Andy Carroll mye av æren for det.

Les også: Fowler misunnelig på Suárez

Tankegangen til Rodgers

FORNØYD SJEF: Brendan Rodgers er helt avhengig av en Suárez i form med Daniel Sturridge ute med skade. Foto: REUTERS/Nigel Roddis.FORNØYD SJEF: Brendan Rodgers er helt avhengig av en Suárez i form med Daniel Sturridge ute med skade. Foto: REUTERS/Nigel Roddis.

– Det vi prøver å skape her i Liverpool er et miljø for elitespillere, og Suárez er en slik elitespiller. Jeg tok en beslutning i fjor om å selge Andy Carroll for å få det beste ut av Suárez. Han måtte likevel prestere, og det har han gjort. Før ble det sagt at han trengte mange sjanser for å score, men statistikken hans var fortsatt ganske bra. Nå blir det mål hver gang han får muligheten, sier Liverpool-manageren, skriver The Guardian.

Carroll var på lån hos West Ham i hele fjorårssesongen, og i sommer ble den avtalen gjort permanent.

Carroll ble kjøpt for 35 millioner pund og solgt for 15, men Rodgers mener Suárez's storform mer enn veier opp for det økonomisk tapet.

– Tankegangen min var at Suárez, sammen med en stor spisspartner, kom til å spille på andreballen, og han er god på det. Men jeg følte likevel at det ikke ville gagne ham - spiller man med en stor spiss på topp, er det vanskelig å ikke gjøre han til samlingspunktet i laget.

– Alt må tilpasses den store spissen, og ofte ender det opp med at man spiller en mer direkte type fotball. Det er ikke en type fotball jeg er vant til å spille. Å fjerne det betyr at man knytte sammen spillet sitt bedre mellom de ulike lagdelene. Ballbesittelse alene er ikke godt nok - man må også kunne penetrere. Det passer en spiller som Suárez best i og med at han alltid beveger seg mellom linjene og i bakrommet. Han beveger seg over alt og har friheten til å gjøre det, og det åpner rom for andre spillere til å bevege seg inn i rommet han har etterlatt. Stilen vår får det beste ut av ham, forteller Rodgers.

– Det er en fjern drøm

Ryktene om at Suárez ville vekk opptok spaltemeter på spaltemeter i internasjonal presse i sommer.

PLAGER NORWICH: Suárez har nå scoret tre hat trick mot ett og samme lag. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS.PLAGER NORWICH: Suárez har nå scoret tre hat trick mot ett og samme lag. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS.

Rapporter fra Spania vil ha det til at Real Madrid skal være villige til å legge så mye som 60 millioner euro - cirka en halv milliard kroner - på bordet for å hente spissen i januar, men Suárez kunne tidligere denne uken fortelle at han nå ønsker å bli værende i England.

– Når jeg er lykkelig utenfor banen, er jeg lykkelig på banen. Jeg er glad for å være i Premier League, den beste ligaen i verden. Jeg er tilfreds her, og jeg vil bli værende. Heldigvis scorer jeg mål nå for å gjøre opp for suspensjonen min tidligere i sesongen. Jeg har fått selvtilliten min tilbake, og da kan jeg være til nytte for laget, sa han til den spanske sportsavisen Marca.

Ballon d'Or, eller Gullballen som den kalles på norsk, skal snart deles ut, men Liverpool-spissen forventer ikke å vinne den prestisjetunge prisen.

– Det er umulig for meg å vinne med tanke på de andre stjernene. De er på et annet nivå. Det er en fjern drøm for meg, sa han.

–Suárez er ikke best

Skulle han gå glipp av Ballon d'Or, vil han uansett ha en god mulighet til å stikke av med prisen som Premier Leagues beste spiller ved sesongslutt.

I den kåringen vil han utvilsomt få tøff kamp av spillere som Sergio Agüero, Aaron Ramsey og lagkamerat Yaya Touré, og City-manager Manuel Pellegrini mener en av hans elever, og ikke Suárez, er den beste på balløya.

– Jeg har har sagt det før og står fortsatt for det: Agüero er den beste. Det finnes kanskje bedre spisser, men ikke bedre spillere. Ja, han er den mest komplette spilleren og han er fortsatt i utvikling.

– Suárez og Agüero er veldig forskjellige. Suárez er en veldig viktig spiss, men jeg mener Aguëro har flere sider ved spillet sitt, sier Pellegrini til The Daily Mail.

Suárez' vanvittige statistikk:

Flere fotballnyheter kan du lese her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus