Meny

Kompany: – Det er målet vårt

TILBAKE I AKSJON: Vincent Kompany er frisk igjen etter skadetrøbbel. Foto: EPA/DAVID JONES.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manchester City har begynt å finne formen på bortebane.

Manchester City er på offensiven og vil jage Premier League-toppen med en ny borteseier mot Southampton lørdag.

Blåtrøyene er i støtet etter tre strake ligaseirer. Ekstra gledelig for Manuel Pellegrini er at laget hans endelig vant en bortekamp igjen da West Bromwich ble slått 3-2 onsdag.

City innledet sesongen forferdelig på fremmed gress. Etter lagets seks første bortekamper var fasiten 1-1-4 (seirer-uavgjort-tap). Onsdagens prestasjon var derfor en viktig opptur.

Pellegrini erkjente forrige måned at City måtte bli kvitt reisesyken raskt om 2012-mesterne skal være i stand til å vinne serien. Før helgens kamper er City seks poeng bak serieleder Arsenal.

Les også: Newcastle-duo månedens beste i Premier League

– Har ikke slitt mentalt

PÅ BEDRINGENS VEI: David Silva ventes å være tilbake i aksjon neste uke. Foto: AP Photo/Scott Heppell.PÅ BEDRINGENS VEI: David Silva ventes å være tilbake i aksjon neste uke. Foto: AP Photo/Scott Heppell.

I midtuken var Vincent Kompany tilbake i City-forsvaret etter å ha vært lårskadd i to måneder. Stopperkjempen kan gi City etterlengtet stabilitet etter tolv baklengsmål på sju bortekamper.

– Slår vi Southampton, sitter vi igjen med veldig mye. Det er målet vårt. Vi har ikke slitt mentalt på bortebane, men nå prøver vi å tenke at alt vi spiller, er som en hjemmekamp. Ligaen er veldig tøff, og vi tar steg for steg. Det er lenge igjen, sier Kompany.

Pellegrini har vært tvunget til å bruke fem midtstoppere fra fem ulike land i Premier League denne sesongen.

Ifølge Kompany har det ikke vært språktrøbbel i forsvaret.

– Jeg vet ikke engang hvilket språk jeg snakker på banen lenger. Fotball er blitt et globalt språk, mener belgieren.

City vil ha stopperen Matija Nastasic ute med skade i to uker til, men både David Silva og Stevan Stevan Jovetíc er ventet å bli klar til midtukens mesterligamøte med Bayern München.

Tre tap på rappen

Southampton hadde en imponerende seriestart, men står nå med tre strake tap. Det har sendt sørkystklubben ned til en åttendeplass.

– Det er ikke slik at vi har spilt dårlig i disse kampene. Vi må forberede oss og få alle som mulig klar til kampen. Vi har vist at vi kan slå City tidligere. Vi klarte det forrige sesong, og vi kan gjøre det igjen, mener Soton-kaptein Adam Lallana.

Tapene til Southampton den siste tiden har kommet mot Arsenal (0-2), Chelsea (1-3) og Aston Villa (2-3).

Flere fotballnyheter kan du lese her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus