Meny

Nederland-treneren etter VM-trekning: – Dette er ikke bra

HODEBRY: Luis van Gaal og Arjen Robben (innfelt) for nok å bry seg på i neste års VM. Foto: AP Photo/Victor R. Caivano/AFP PHOTO/ANP/KOEN VAN WEEL. Montasje: ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Men vi må vinne gruppa, sier Arjen Robben. Ellers venter sannsynligvis Brasil i åttendelsfinalen.
VM-gruppene

Gruppe A:

Brasil, Kroatia, Mexico, Kamerun

Gruppe B:

Spania, Nederland, Chile, Australia

Gruppe C:

Colombia, Hellas, Elfenbenskysten, Japan

Gruppe D:

Uruguay, Costa Ric, England, Italia

Gruppe E:

Sveits, Ecuador, Frankrike, Honduras

Gruppe F:

Argentina, Bosnia-Hercegovina, Iran, Nigeria

Gruppe G:

Tyskland, Portugal, Ghana, USA

Gruppe H:

Belgia, Algerie, Russland, Sør-Korea

(Kilde: NTB)

Fredag ble gruppene til neste sommers verdensmesterskap trukket.

Storkampene blir mange, men kampen det kanskje knyttes mest spenning til er Spania mot Nederland.

Bakgrunn: Slik spilles VM 2014

Det er selvsagt de samme lagene som møttes i VM-finalen for tre og et halvt år siden, og begge lagene vil også neste år reise til Brasil som to av de største favorittene.

Fotballfrelste gleder seg allerede til å bli servert en slik storkamp så tidlig i mesterskapet, men ikke alle som skal i aksjon er like fornøyde.

Skeptisk van Gaal

– Det er lite man kan gjøre med det, men det er mildt sagt ikke en god gruppe for oss.

Det sier Luis van Gaal, nederlenderenes trener, til nettstedet NOS.nl i hjemlandet.

I tillegg til Spania venter Australia og Chile, og van Gaal er fullstendig klar over at det ikke skal bli lett å komme seg videre fra gruppe B.

– Vi skal spille mot de regjerende verdensmestrene, Australia - som vi aldri har slått før - og Chile. Jeg så de spille da de gikk opp i 3-0-ledelse mot Colombia - da viste de at de er et godt lag. Med tanke på motstanderne i denne gruppen er det klart at det er en vanskelig trekning.

– Jeg hadde foretrukket gruppe H. Vi har heller ikke lang tid på å forberede oss etter ankomst Brasil, så det er ikke en bra trekning på den måten heller. Vi forventer likevel å gå videre, og da vil vi møte et lag fra Brasils gruppe (A). Vi møter kanskje Brasil i åttendelsfinalen, så dette er virkelig en kjempetrekning for oss, fortsatte en smått sarkastisk van Gaal.

UFF: Arjen Robben er for tiden ute med skade, men VM står ikke i fare for Bayern München-vingen. Foto: AFP PHOTO/CHRISTOF STACHE.UFF: Arjen Robben er for tiden ute med skade, men VM står ikke i fare for Bayern München-vingen. Foto: AFP PHOTO/CHRISTOF STACHE.

Robben: – Vil unngå Brasil

Det landslagstreneren peker på avslutningsvis gjør at gruppen til Spania og Nederland blir ekstra interessant. Vinneren av gruppen møter lag nummer to i gruppe A - og vica versa - hvor vertsnasjon og favoritt Brasil har fått en noe fordelaktig trekning.

Sambanasjonen møter Kroatia, Mexico og Kamerun, noe som gjør at brasilianerne ventes å vinne sin gruppe. Da er det om og gjøre for både Spania og Nederland å vinne deres gruppe for å unngå å møte hjemmelaget i neste runde.

– Dette skal bli vanskelig, men det er en fantastisk gruppe. Spania og Chile er to veldig gode lag. Australia er det svakeste laget på papiret, men det er fortsatt en kamp vi må vinne. Dersom vi går videre, møter vi et lag fra Brasils gruppe. De er favoritter, så jeg håper å unngå de, sier Bayern München-esset Arjen Robben til samme nettsted.

– Målet vårt må derfor være å vinne gruppen, konstaterer han.

– Visste vi kom til å trekke Nederland

Spania kan bli det første laget til å vinne to verdensmesterskap på rad på 52 år om de skulle seire i Brasil neste sommer.

SUKSESSTRENER: Del Bosque har allerede vunnet både EM og VM med Spania. Foto: AFP PHOTO/NELSON ALMEIDA.SUKSESSTRENER: Del Bosque har allerede vunnet både EM og VM med Spania. Foto: AFP PHOTO/NELSON ALMEIDA.

Det siste landet som vant to strake VM var nettopp brasilianerne i 1958 og 1962. Vicente del Bosque er mannen som skal forsøke å skape historie med la Furia Roja, og den tidligere Real Madrid-treneren er langt fra like pessimistisk med trekningen som sine nederlandske kollegere.

Overrasket var han heller ikke.

– Jeg sa på forhånd at vi kom til å møte Nederland, og jeg fikk rett. Laget er annerledes (enn i 2010, journ.anm.), men de har fortsatt spillere som Robben, Robin van Persie og Rafael van der Vaart.

– Det er bare en trekning. Jeg vil ikke si at vi er i «dødens gruppe», men det kommer til å bli vanskelig. Vi kan definere gruppen som tøff, sier del Bosque i et videointervju med den spanske fjernsynskanalen Telecinco.

Som Van Gaal, frykter også den spanske treneren å møte Brasil i en eventuell åttendelsfinale. Spanjolen tror dog at det vil være godt for spillerne å møtte så sterk motstand som nederlenderne tidlig i mesterskapet.

– Brasil vinner sannsynligvis sin gruppe, så vi må prestere godt. Vi må være «på» fra første dag, og det vil være bra mentalt for spillerne våre.

– Chile er heller ikke noe enkelt lag å møte. De presser høyt og har et erfarent lag. Australia kommer heller ikke til å bli en enkel motstander, sier del Bosque.

Spillernes reaksjoner

Midtstopper Gerard Piqué er enig med sjefen: å komme seg videre til åttendelsfinalen blir ikke enkelt.

«Ingen sa at det kommer til å bli enkelt... Nederland, Chile og Australia i vår gruppe!», skriver han på mikrobloggetjenesten Twitter.

Saken fortsetter under «tweeten»

Andrés Iniesta, matchvinneren i VM-finalen i 2010, ser dog ut til å glede seg stort til å komme i gang.

På sin Twitter-konto etter trekningen skriver han: «Spennende gruppe å begynne VM med... Kom igjen!!!»

Saken fortsetter under «tweeten»

Nederlands Kevin Strootman ser også ut til å være ved godt mot.

Flere fotballnyheter kan du lese her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus