Meny

VM-trekningen

VM-finalistene i samme gruppe

STJERNEMØTE: Nederland og Spania er to av de største favorittene til å vinne Brasil-VM. Foto: AP Photo/Martin Meissner/Ng Han Guan. Montasje: ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nederland og Spania møtes i gruppespillet, mens Luis Suárez må spille mot England. Se alle gruppene her!

Det ble klart under trekningen i Costa do Sauípe fredag.

Regjerende mester Spania og Nederland, lagene som møttes i 2010-finalen, er naturlige favoritter i en gruppe som også inneholder Chile og Australia.

Se alle gruppene i bunnen av saken!

I VM-finalen i 2010 stakk spanjolene av med seieren da Andrés Iniesta scoret kampens eneste mål i ekstraomgangene.

Stormaktene møtes i åpningskampen i gruppe B i Salvador 13. juni.

Spania var førsteseedet til VM-trekningen og kunne dermed ikke møte de øvrige lagene fra skål 1.

Suárez og England i «dødens gruppe»

Uruguay og Italia vil gjøre det vanskelig for Englands fotballherrer å avansere til sluttspillet. I det som av mange omtales som «dødens gruppe» blir ikke England regnet som favoritter. Allerede i første kamp mot Italia, i Manaus 14. juni, får Roy Hodgsons menn en tøff test.

– Det er en tøff gruppe. Vi har nesten to toppseedede lag i Italia og Uruguay. Men om du er godt forberedt har du en sjanse, sa Hodgson etter trekningen ifølge Englands fotballforbund.

Uruguay var toppseedet til VM-trekningen i Costa do Sauípe. De åpner mesterskapet mot Costa Rica, som har blant andre Rosenborgs Christian Gamboa og Aalesunds Michael Barrantes på laget.

Uruguay og Italia er nummer seks og sju på FIFA-rankingen, mens England befinner seg på 13.-plass. Costa Rica er rangert som verdens 31. beste landslag, men imponerte i den nordamerikanske VM-kvalifiseringen.

Mix vs. Kwarasey i VM

Rosenborgs Mikkel Diskerud skal opp mot Strømsgodset-keeper Adam Larsen Kwarasey når USA skal forsøke å revansjere forrige fotball-VMs tap for Ghana i gruppe G. Lagene møtes i første kamp i Natal 16. juni. Ghana og USA har havnet i en knalltøff pulje med Tyskland og Portugal.

– Dødens gruppe for oss. Men ingen frykt for døden her. Det er ikke i vårt DNA, skrev Mikkel Diskerud på Twitter like etter trekningen i Costa do Sauípe

Lagene møttes også i 2010-VM i Sør-Afrika. Da vant Ghana 2-1 etter ekstraomganger i åttedelsfinalen, før det ble stopp i kvartfinalen mot Uruguay.

Både Portugal og Tyskland ble slått ut av VM-vinner Spania i forrige turnering.

Overkommelig trekning for Brasil

Vertene fra Brasil åpner mot Kroatia og skal også ut mot Mexico og Kamerun. Brasilianerne bør dermed ha alle tiders sjanse til å avansere fra gruppe A.

Hjemmelaget åpner neste sommers fotballfest mot Kroatia i São Paulo 12. juni.

I forrige VM ble det stopp i kvartfinalen for sambanasjonen. Nederland vant 2-1 og tok senere sølv med finaletap for Spania.

I finalen i kontinentcupen (også kalt prøve-VM) i sommer slo Brasil nettopp Spania 3-0.

Heldig trekning for Norges overmenn

Sveits var førsteseedet i trekningen og får en overkommelig gruppe.

Laget som vant Norges kvalifiseringsgruppe unngikk naturligvis fotballstormaktene, men får bryne seg mot, blant andre, Frankrike. Ecuador og Honduras blir antakelig enklere motstandere.

Åpningskampen i gruppe E mellom sveitserne og Ecuador spilles i Brasilia 15. juni.

Kanskje var Frankrike mest fornøyd med trekningen etter å ha fått et av de svakeste lagene fra hver skål. For gruppevinneren venter antakelig grei motstand også i åttedelsfinalen. I gruppe F møtes nemlig Argentina, Nigeria, Bosnia-Hercegovina og Iran.

I forrige VM pangåpnet Sveits med seier over Spania, som senere vant mesterskapet. De gikk likevel ut i gruppespillet etter tap for Chile og uavgjort mot Honduras.

Frankrike fikk bare med seg ett poeng i Sør-Afrika og endte sist i sin gruppe.

Her er gruppene:

Gruppe A:

Brasil, Kroatia, Mexico, Kamerun

Gruppe B:

Spania, Nederland, Chile, Australia

Gruppe C:

Colombia, Hellas, Elfenbenskysten, Japan

Gruppe D:

Uruguay, Costa Rica, England, Italia

Gruppe E:

Sveits, Ecuador, Frankrike, Honduras

Gruppe F:

Argentina, Bosnia-Hercegovina, Iran, Nigeria

Gruppe G:

Tyskland, Portugal, Ghana, USA

Gruppe H:

Belgia, Algerie, Russland, Sør-Korea

Flere fotballnyheter kan du lese her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus