Vinden stoppet Tora Berger

Skiskytterdronningen Tora Berger ble nummer fire under verdenscupsprinten i Hochfilzen onsdag. Arkivfoto: AFP/NTB scanpix
Skiskytterdronningen Tora Berger ble nummer fire under verdenscupsprinten i Hochfilzen onsdag. Arkivfoto: AFP/NTB scanpix

Tora Berger var raskest av alle i sporet, men endte på fjerdeplass etter to bom på stående under verdenscupsprinten i skiskyting fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Berger fikk problemer i vinden og åpnet med to raske bom på siste skyting. Det ga henne én strafferunde for mye i kampen om seieren. Hun endte dermed 6,4 sekunder bak Selina Gasparin, som tok en overraskende seier.

– På stående fikk jeg litt «flashbacks» til Östersund. Det blåste mye, men det kan vi ikke få gjort noe med, sa Berger til NRK etter rennet.

– Heldig

Hun har uansett et godt utgangspunkt før søndagens jaktstart i østerrikske Hochflizen. Langrennsformen til Berger er upåklagelig.

– Jeg var heldig og fikk ryggen til Kaisa (Mäkärainen) på førsterunden. Jeg kjente at dette var et føre for ikke å mase, og jeg sparte mye krefter på å ligge i ryggen på henne. Jeg fant de blanke partiene og det fungerte greit, sa Berger.

Gasparin vant sprinten 1,2 sekund foran Veronika Vitkova fra Tsjekkia. Russiske Jirina Starykh ble nummer tre.

Seigt for Flatland

Det startet lovende for mange av de norske. Etter første skyting sto Berger, Ann Kristin Aafedt Flatland, Synnøve Solemdal og Tiril Eckhoff alle med fullt hus.

Men i vindkastene gikk det tråere på stående. Berger åpnet med to bom, og det ble én for mye i seierskampen. Solemdal holdt seg til én bom, mens både Flatland og Eckhoff bommet tre ganger.

– Det gikk tungt på ski og føre var seigt. På stående fikk jeg det ikke helt til. Jeg kjente vinden i kroppen litt og ble for defensiv, sa Flatland, som endte på 41.-plass.

Solemdal ble nest best av de norske jentene med en sterk sjetteplass. Hun var 14,2 sekunder bak vinnertiden.

Elise Ringen bommet tre ganger totalt og endte som nummer 18. Fanny Welle-Strand havnet på 29.-plass, mens Eckhoff ble nummer 43.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus