Meny

São Paulo-arenaen ferdig i april

VRIENT: Sepp Blatter og FIFA har litt å tenke på når det gjelder arenaene i Brasil. (Foto: AP Photo/Victor Caivano / NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VM-arenaen i São Paulo, der to personer mistet livet i en arbeidsulykke nylig, vil stå klar i løpet av april. Det opplyste FIFA-president Sepp Blatter torsdag.

En byggekran veltet i forrige uke under oppføring av en takkonstruksjon. To arbeidere omkom og en ble hardt skadd. Det ble også omfattende skader på selve stadionanlegget.

– Vi har fått informasjon om at den vil stå ferdig i midten av april, sa Blatter på en pressekonferanse torsdag.

– For øyeblikket har vi ingen plan B, sa FIFA-presidenten.

Les også: Brasilianske legender tror på hjemmeseier i VM

Politiet etterforsker fortsatt ulykken, men Blatter sa han var sikker på at alt ville gå etter den nye tidsplanen og at arenaen vil stå ferdig i tide.

Åpningskampen skal spilles på Corinthians stadion i São Paulo 12. juni neste år. Vertsnasjon Brasil blir ett av de to lagene, mens motstanderen avgjøres under gruppetrekningen fredag.

Les også: UEFA-presidenten vil ha utvisningsminutter i fotball

De elleve andre VM-arenaene har frist på seg til 31. desember til å bli ferdige, men Brasils sportsminister Aldo Rebelo avslørte onsdag at det ved siden av problemene i São Paulo, Cuiaba og Curitiba, også er forsinkelser med stadionene i Natal, Porto Alegre og Manaus. De blir ferdige først i januar. Curitiba er meldt klar i februar.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus