Premier League runde 14 Manchester United - Everton 0–1

Everton sjokkerte United

Her senker Bryan Oviedo Manchester United. (Foto: AFP / NTB Scanpix)
Her senker Bryan Oviedo Manchester United. (Foto: AFP / NTB Scanpix)

Manchester United sløste med sjansene da Everton sikret seg en sjelden 1-0-seier i sluttminuttene på Old Trafford onsdag. Bryan Osvaldo ble matchvinner for gjestene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manchester U. – Everton 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 Bryan Oviedo (86).

75.210 tilskuere.

Bryan Oviedo ble matchvinner for gjestene fire minutter før slutt. Den tidligere FC København-backen kom stormende mot bakerste stolpe og satte inn vinnermålet. Oviedo ble servert en god ball fra Romelu Lukaku.

Les detaljert referat fra Ma nchester United - Everton

Dermed ble United-manager David Moyes felt av sine tidligere elever. Skotten forlot Everton i sommer etter elleve år i klubben. Erstatteren ble Roberto Martinez, som onsdag klarte noe Moyes aldri fikk til: Å lede Everton til seier på Old Trafford.

For United er tapet kritisk. Tittelforsvareren ligger på niendeplass og er hele tolv poeng bak serieleder Arsenal, som gjorde jobben og slo Hull 2-0.

Les også: Riise kunne ikke avverge Spurs' snuoperasjon

– Jeg er veldig skuffet. Everton holdt det gående og viste hvorfor de er i toppen. Vi forsvarte oss ikke godt nok, så det var vår egen skyld. Vi kom til sjanser, men det gjorde også Everton, sa Moyes skuffet etter Uniteds annet hjemmetap for sesongen.

Stolt Martinez

Everton-seieren lå kanskje litt i kortene. For hjemmelaget stanget og stanget mot Tim Howard. Kvarteret før 1-0-målet headet Patrice Evra fra fem meter rett på gjestenes målvakt, mens Danny Welbeck satte returen i tverrliggeren.

Les også: Bendtner scoret etter 90 sekunder

Martinez var stolt etter onsdagens bortetriumf. Etter 14 serierunder har laget hans bare tapt én kamp.

– Vi forventet at United ville komme til sjanser, men vi hadde mye selvtillit med Tim Howard i mål. I tillegg gjorde forsvaret en god jobb. Et bortelag føler kanskje det bare kan komme til to-tre sjanser her maksimum, men vi skapte mer enn det, sa Martinez.

Stolpetreff

Everton startet kampen friskt, men ble gradvis temmet og spilt bakover. United var først farlig frampå etter 25 minutter, men da var også 40-årige Ryan Giggs bare små centimeter fra å heade inn 1-0.

Derfra og til pause kjørte vertene kampen. Fire minutter senere sto stolpen i veien etter at Wayne Rooneys skudd gikk via Everton-stopper Sylvain Distin og i metallet. Rett før pause fikk Rooney en ny sjanse, men til alles overraskelse gikk ballen under skoene på den engelske formspilleren.

Everton er nummer fem på tabellen, fem poeng foran Manchester United. Blåtrøyene har holdt nullen i fem av sine seks siste seriekamper.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus