Premier League runde 14

Suarez er dagens mann

(Foto: Reuters / NTB Scanpix)
(Foto: Reuters / NTB Scanpix)

Manchester United må vinne for å henge med i toppen, Newcastle jager sin femte seier på rad og Tottenham prøver igjen å bli det målfarlige laget de var spådd å være.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE:

Sunderland - Chelsea 3–4 SLUTT(Jozy Altidore, John O´Shea, Phil Bardsley - Frank Lampard, Eden Hazard, Hazard, Phil Bardsley sm.)

Arsenal - Hull 2–0 SLUTT (Nicklas Bendtner, Mesut Özil)

Liverpool - Norwich 4–1 SLUTT(Luis Suarez, Suarez, Suarez, Suarez, Raheem Sterling - Bradley Johnson)

Manchester United - Everton 0–1 SLUTT (Bryan Oviedo)

Southampton - Aston Villa 2–3 SLUTT(Jay Rodriguez, Pablo Osvaldo - Gabriel Agbonlahor, Libor Kozak, Fabian Delph)

Stoke - Cardiff 0–0 SLUTT

Swansea - Newcastle 3–0 SLUTT (Nathan Dyer, Jonjo Shelvey, Shelvey)

West Bromwich - Manchester City 2–3 SLUTT (Costel Pantillimon sm., Victor Anichebe - Sergio Aguero, Yaya Touré, Touré)

Fulham - Tottenham SLUTT 1–2 SLUTT (Ashkan Dejagah - Vlad Chiriches, Lewis Holtby)

FØR KAMPENE:

Crystal Palace og West Ham tyvstartet midtukerunden i går kveld på Selhurst. Der tok hjemmelaget Crystal Palace seieren hjem etter scoring av Marouane Chamakh. Crystal Palace klatret vekk fra bunnplassen, men lagene rundt spiller i kveld sine kamper.

Innehaver av jumboplassen før kampene starter er Sunderland. The Black Cats tar imot Chelsea på Stadium of Light, og lite taler for at Sunderland skal knipe londonerne for tre poeng.

Chelsea har vunnet de fem siste oppgjørene på Sunderlands hjemmebane.

Chelsea ligger fire poeng bak serieleder Arsenal og to poeng foran Manchester City på tredjeplass. Bakover ligger lagene tett som en lett haglbyge og Jouse Mourinhos menn bør ta tre poeng på Stadium of Light.

Følg Sunderland - Chelsea direkte fra 20.45

Serieleder Arsenal møter Hull på hjemmebane. Hull kommer fra en sterk seier over Liverpool i forrige runde, noe som har fått Arsenal-manager Arsene Wenger til å tenke seg om. De to lagene har motsatt statistikk på borte- og hjemmebane.

På eget gress har Arsenal vunnet fem og tapt en kamp, mens Hull har vunnet en gang og tapt sine resterende fem bortekamper.

Statistisk er det klart for hjemmeseier, men Hulls seier over Liverpool viser at motstanderne bør ta Steve Bruce & co seriøst.

Følg Arsenal - Hull direkte fra 20.45

Nevnte Liverpool møter en ny middelhavsfarer i kveld når Norwich gjester Anfield. Philippe Coutinho fikk et innhopp i tapet mot Hull, men playmakeren som startet sesongen strålende er tilbake i startoppstillingen avslørte manager Brendan Rodgers tirsdag.

Spissparet Robert Snodgrass Ricky Van Wolfswinkel er fortsatt ute med skade for Kanarifuglene. Det er også Alexander Tettey som sliter med en ankel.

Følg Liverpool - Norwich direkte fra 20.45

På Old Trafford er det klart for en svært viktig kamp for Manchester United og David Moyes. De røde djevlene ligger på åttendeplass, ni poeng bak Arsenal. I kveld kommer Moyes' gamle venner i Everton på besøk.

De blå fra Liverpool ligger på femteplass, og vil med seier stikke fra gamletreneren og lede med fem poeng på Manchester United. Everton-manager Roberto Martinez har en heller kjedelig statistikk mot Manchester United som manager. På åtte forsøk med Wigan vant han kun én gang.

Følg Manchester United - Everton direkte fra 20.45

Et annet lag som jakter på topplagene er Southampton. Med like mange poeng som Manchester United må Southampton kunne si seg fornøyd med sesongen så langt. Kveldens motstander heter Aston Villa som har tatt ni av seksten poeng på bortebane i år.

Southampton har ikke tapt på hjemmebane og det kan bli interessant på St. Marys.

Følg Southampton - Aston Villa direkte fra 20.45

Stoke og Cardiff har 13 poeng, like mange som West Ham som tapte i går. Vinneren av kampen på Britannia Stadium får et trepoengs forsprang de to andre klubbene, og et lite løft vekk fra nedrykksstreken som truer dem alle tre.

Cardiff varierer resultatmessig, forrige runde røk 0–3 for Arsenal, mens de runden før snek seg til et poeng mot Manchester United. Stoke gikk også på en smell forrige runde mot Everton, hvor det til slutt endte med 0–4-tap. Altså: to revansjelystne lag og en nedrykksstrek som skal legges bak seg. God kamp!

Følg Stoke - Cardiff direkte fra 20.45

Newcastle har fått sving på sakene og har vunnet fire strake kamper. Med seier sier Newcastle «hei» til topp-fire-lagene, mens Swansea trenger poengene for å ikke slippe den kalde trekken fra nedrykkskulda inn døra.

Følg Swansea - Newcastle direkte fra 20.45

Manchester City på bortebane er et eget og merkelig kapittel denne sesongen. Fire tap og ti innslupne mål på seks bortekamper er fasiten. Fra den lyseblå delen av Manchester har pressetreffene før bortekampene nærmest gått i reprise. Manager Manuel Pellegrini foreslo å sette alle mann i forsvar , mens Gael Clichy mener City kan kjempe om gull bare de får orden på reisesyken.

West Bromwich har Manchester Citys dårlige bortestatistikk å lene seg på. Selv er de på det jevne hjemme på The Hawthorns. To seiere, to uavgjorte og to tapte kamper viser sesongen så langt på hjemmebane.

Leter vi videre i statistikkboksen finner vi at West Bromwich er ubeseiret på de fire siste hjemmekampene, men at Manchester City har vunnet de tre siste møtene mellom lagene. Rett før klokka 23 i kveld vet vi om Manchester City igjen må reise tomhendt fra bortekamp.

Følg West Bromwich - Manchester City direkte fra 21.00

Sist ut i den 14. runden er Fulham hjemme mot Tottenham. Fulham ligger på nedrykksplass og manager Martin Jol fikk merke konsekvensene på søndag. Nederlenderen ble pent bedt om å pakke sakene sine etter 3–0-tap for West Ham.

Rene Meulensteen har tatt over og Fulham trenger virkelig hurtigeffekten trenerskifte av og til gir.

Motstander Tottenham har heller ikke spilt så bra som fansen ønsker det. Manager André Villas-Boas er under press og uten seier mot Fulham blir det en ny tung uke for portugiseren. Tottenham kritiseres for å score for lite mål.

Elleve mål på 14 kamper er ikke all verden, men de slipper ikke inn mange heller. Bare fem lag har sluppet inn færre.

Følg Fulham - Tottenham direkte fra 21.00

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus