Meny

Pelé, Ronaldo og Scolari tror på Brasil

GULLTEFT: Pelé mener dagens Brasil-lag klarer å gjenta det han selv gjort i 1958. (Foto: AP Photo/Frank Franklin II / NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Alle» virker å tro på brasiliansk VM-gull på hjemmebane til sommeren.

Landslagssjef Luiz Felipe Scolari tror han kan gjenskape bragden fra 2002 da han ledet Brasil til topps i Japan. I fjor vant brasilianerne kontinentcupen (prøve-VM).

– Jeg mener vi har en god sjanse. Vi skal konkurrere på hjemmebane, har et godt lag, fremragende spillere og hjemmefansen i ryggen, sier Scolari foran fredagens gruppetrekning.

Les også: Norges overmenn toppseedet til VM

Brasil jakter på sitt sjette VM-gull. De tapte finalen mot Uruguay da de sist arrangerte VM på hjemmebane i 1950. Åtte år senere tok de sitt første gull under VM i Sverige. Pelé fikk da sitt store gjennombrudd.

– Jeg mener vi har det som skal til for å bli mestere. Med Felipao (Scolari) har laget hevet seg, sier legenden Pelé.

Les også: Italia vil ha VM-timeout

En annen tidligere brasilianske storhet, Ronaldo, er også optimist foran det som skal skje om seks måneder.

– Jeg ser et veldig sterkt Brasil, spesielt etter innsatsen i kontinentcupen hvor de vant etter å ha spilt fin fotball. Jeg ser også på Tyskland som sterke. De er alltid favoritter i et VM. Sammen med Spania er dette mine tre favoritter, sier spisslegenden med 15 VM-mål bak seg.

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus