Meny

Norling tatt imot som Branns frelser

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brann-tilhengerne ble vekket til live med ansettelsen av svensken Rikard Norling. Treneren ble presentert til jubel og applaus på Stadion tirsdag kveld.

Det ble tirsdag klart at Norling har undertegnet en treårsavtale med bergensklubben. Han kommer fra trenerjobben i svenske Malmö, som han nylig ledet til gull i Allsvenskan.

Velkjente «Gullet ska hem» runget i salen da 42-åringen ble presentert.

– Takk så mye. Brann er en stor klubb, og da Roald (Bruun-Hansen) presenterte Brann for meg, føltes det riktig for meg å ta denne jobben, sa svensken til stor jubel ifølge klubbens nettsted.

Les også: Branns nye trener er klar

Han fikk spørsmål om han er kommet til Bergen for å vinne titler.

– Det hadde vært bedrøvelig av meg å sitte her og si noe annet.

Se brannfansen elleville mottakelse av svenske Rikar Norling

Gleder seg

Norling kunne fortelle at han allerede er gått i gang med arbeidet med spillertropp og lederstab. Den skal han og daglig leder Roald Bruun-Hansen fortsette med utover uken.

– Så handler det om å gjøre seg kjent med Bergen så godt som mulig i tiden fram til spillerne kommer tilbake. Jeg var nede garderoben tidligere i dag, og jeg lengter etter å se spillerne sitte der med treningsklær og være klar for den første treningen, sa Norling ifølge Bergens Tidende.

Det var ikke bare tilhengerne som jublet over ansettelsen av Rikard Norling. Bergensordfører Trude Drevland (H) fikk ordet under presentasjonen:

– Dette er den beste julegaven vi kunne fått, sa hun.

Førstevalg

Brann-fansen var skuffet etter at årets sesong endte med 8.-plass i eliteserien. Trener Rune Skarsfjord ga til slutt etter for presset og sa opp trenerjobben.

Klubben er glad for å få inn Norling som erstatter.

– Rikard har vært vårt klare førstevalg til jobben. Hans navn sto på toppen av ønskelisten, og vi er veldig glade for å kunne presentere Norling som Branns nye hovedtrener, sa Branns styreleder Mette Nora Sætre.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus