Meny

Barn smugler pyroteknikk inn på kamp

RØYKLAGT: Old Trafford kritiserers ofte for å kun huse forretningsfolk og turister, men også her forekommer nødbluss og pyroteknikk. (Foto: AP Photo/Jon Super / NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Unger helt ned i åtte år skal ha blitt utstyrt med pyroteknikk og sendt gjennom sikkerhetskontrollen på engelske fotballkamper.

Engelsk fotball opplever en økning i bruk av pyroteknikk blant supporterne. Så langt denne sesongen har det vært rapport om 96 tilfeller. Totalt i fjor var det 172. Nå viser det seg at små barn brukes for å få ulovlighetene inn på stadionene, skriver The Guardian.

Den engelske avisen skriver at utstyret plasseres i sekkene til barna, eller under klærne deres. En undersøkelse viser at åtteåringer har båret flammebluss og røykbomber inn for eldre familiemedlemmer.

En tredjedel av supporterne har ifølge avisen følt pyroteknikk direkte på kroppen under kamp, og hele 86 prosent sier de er bekymret for sikkerheten. England har vært spart for alvorlig hendelser som følge av ulovlig pyrobruk. Det har ikke alle land.

– Det har vært tilfeller verden over hvor personer har blitt alvorlig skadet eller drept. Vi har vært heldige i Premier League at ingenting har skjedd, men vi ønsker å stoppe dette før noe slikt skjer, sier Cathy Long, sjef for supporterservice i Premier League.

I norsk eliteserie er det heller ikke uvanlig med bruk av bluss og andre pyrotekniske innslag. I juli fikk Strømsgodset en bot på 15.000 kroner for ulovlig bruk , og klassikeren Vålerenga – Lillestrøm ble utsatt i 15 minutter i fjor høst da Kanarifansen fyrte av sine bluss på Ullevaal stadion.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus