Italia vil ha timeout i VM-sluttspillet

Trener Cesaere Prandelli peker på forslag for å unnga at Riccardo Montolivo og de andre spillerne skal utmattes av væsketap. (Foto: AP Photo/Felice Calabro / NTB Scanpix)
Trener Cesaere Prandelli peker på forslag for å unnga at Riccardo Montolivo og de andre spillerne skal utmattes av væsketap. (Foto: AP Photo/Felice Calabro / NTB Scanpix)

Italias fotballforbund (FIGC) ber FIFA om å innføre timeout i VM-kampene i Brasil neste år, for å gi spillerne anledning til å drikke under kampene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FIGC vil legge fram forslaget for FIFA-styret i Costa do Sauípe torsdag, dagen før VM-trekningen.

– Jeg ønsker to timeout i hver kamp, slik at spillerne kan få i seg væske. Heten og luftfuktigheten er et stort problem i Brasil, noe vi merket under kontinentcupen sist sommer, sa landslagssjef Cesare Prandelli tirsdag.

– Om de skal gi verden et spektakulært mesterskap, må de gi spillerne forutsetninger for å være i stand til å prestere.

Prandelli ønsker at spillet skal stoppes i to minutter midt i hver omgang, og at pausen skal brukes til å drikke. Ellers vil spillere måtte løpe til sidelinjen for å få i seg væske ved vanlige stopp i spillet, noe som vil påvirke kampenes rytme.

Landslagssjefen sier at han tror alle lag som deltok i kontinentcupen vil støtte hans forslag.

– I en av kampene ba åtte av 11 spillere om å bli byttet ut. Det er veldig mye, sa Prandelli.

Timeout har for øvrig vært brukt i et VM-sluttspill tidligere. I VM for kvinner i 1995 hadde trenerne anledning til å be om timeout to ganger i hver kamp. Even Pellerud brukte det ofte til formasjonsendring og andre taktiske justeringer på Norges vei mot VM-gull.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus