City må få orden på reisesyken

Gael Clichy (t.v.) og Manchester City har bare slått West Ham på bortebane. (Foto: AP Photo/Sang Tan / NTB Scanpix)
Gael Clichy (t.v.) og Manchester City har bare slått West Ham på bortebane. (Foto: AP Photo/Sang Tan / NTB Scanpix)

Manchester City har surret voldsomt på bortebane i høst. 1-1-4 er skrekkfasiten før Manuel Pellegrinis lag tar turen til West Bromwich onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare mot West Ham (3-1) i oktober har City maktet å vinne på fremmed gress denne sesongen. Faktisk er 2012-mesterne dårligst på bortebane av de ni beste lagene i Premier League.

Likevel er laget serietoer, for 6-1-0 hjemme på Eastlands imponerer. Manager Manuel Pellegrini har vært klar på at borteformen må bedres, uten at noe har skjedd.

Nå håper backen Gaël Clichy at Manchester City kan riste av seg reisesyken.

– Vi må begynne å ta poeng på bortebane, er hans klare budskapet.

– Men en må se positivt på det. Selv om vi tapte mot Cardiff, Aston Villa og Sunderland borte, spilte vi i det minste bedre enn motstanderen, fortsetter den tidligere Arsenal-spilleren.

Må score først

Den store forskjellen mellom City hjemme og borte viser seg tydelig i målproduksjonen. 29 av 37 mål er nemlig scoret på hjemmebane. Og bare 2 av 12 baklengsmål er kommet i Manchester.

– Kanskje må vi være litt mer nøye med den siste pasningen, den siste bevegelsen, mer bestemt i boksen og score først. For kampene blir helt annerledes når du scorer først, sier Clichy.

Tar tid

Pellegrini kom til City i sommer. Det kan være noe av forklaringen til litt «innkjøringsproblemer».

– Dette er et nytt lag med ny manager og nye spillere. Vi kommer bare til å bli bedre. Vi er overbevist om at det blir bedre, forhåpentlig allerede onsdag mot West Brom. Vi vet hva som må til. Håpet er at vi blir bedre borte, sier Clichy.

Han sikter mot seriegull, selvsagt.

– Jeg kan ikke skjønne hvorfor vi ikke skal være med i bildet når det nærmer seg sesongslutt, sier franskmannen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus