Meny

Heder til Yaya Toure

STOR: Fem mål på tretten kamper så langt denne sesongen har bidratt til at Yaya Youré ble kårets til årets beste afrikanske spiller. (Foto: AFP Photo / NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Midtbanespiller Yaya Toure fra Elfenbenskysten er kåret til årets afrikanske fotballspiller av den britiske mediegiganten BBC.

Det var femte året på rad at Manchester City-spilleren var med i finalerunden i denne kåringen, men det er første gangen han er gått helt til topps.

– Jeg kan ikke annet enn å hilse alle tilhengerne mine over hele verden. Den støtten dere gir meg er fantastisk. Nå er jeg stolt og lykkelig. Det er fantastisk å få denne prisen, sa Toure i et intervju med BBC.

Han har scoret 13 mål for klubb og landslag denne sesongen, og det var BBC seere og lyttere over hele verden som har stemt ham fram til seier.

De hardeste motstanderne var Pierre-Emerick Aubameyang (Gabon og Borussia Dortmund), Victor Moses (Nigeria og Liverpool), John Obi Mikel (Nigeria og Chelsea) og Jonathan Pitroipa (Burkina Faso og Rennes).

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus