Meny

Snøkanonene freser i Lillehammer

Eiliv Furuli og Åge Skinstad gleder seg til helgens verdenscuprenn i Lillehammer. Foto: Michael Eriksson/NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikke ett snøfnugg har lavet ned, men det blir likevel perfekte forhold under helgens verdenscupfest i Lillehammer.

Det lover langrennssjef Åge Skinstad etter å ha testet skiforholdene mandag. Han prøvde seg i sporet sammen med leder Eiliv Furuli i arrangementskomiteen.

– Jeg har akkurat befart stadionområdet og kan melde at her går alt etter planen. Det har ikke kommet ett eneste snøkorn fra naturens side, men ti snøkanoner har jobbet for fullt og gitt fantastiske forhold. Her er man øyeblikkelig klar for en folkefest, sier Skinstad til NTB.

Les også: Northug støttes av langrenn-sjef

Ber folk møte opp

Snøproduksjonen har gått for full maskin de to siste ukene. Seks kanoner har freset langs løypa, mens fire har stått i hoppbakken.

– Kunstsnø gir godt skiføre, så det er ikke noe problem, mener Skinstad.

Han håper på et stort publikum som kan heie fram de norske. Skinstad oppfordrer skiinteresserte i Oppland og Hedmark til ikke å gå glipp av moroa: – I Kuusamo var 10 og 5 kilometer klassisk det eneste vi ikke vant, og vi trenger supportere langs løypene for å slå konkurrenter om Justyna Kowalczyk og Lukas Bauer.

Les også: Amerikaner vant Beitosprinten

Etterlengtet

Lillehammer har arrangert verdenscup i hopp og kombinert mange ganger, men det er lenge siden sist at også langrenn sto på programmet.

– Nå får vi en fullverdig nordisk weekend. Det er bra at vi kan vise oss sammen på hjemmebane, sier Skinstad.

Lillehammer er sikret å arrangere verdenscup i langrenn, hopp og kombinert hver sesong fram til 2017.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus